Helsingfors universitet

INBJUDAN: Vägen till frihet – Hur nyhetsmedier kan frigöra sig från Silicon Valleys påverkan

Dela

Välkommen på Vägen till frihet-forskningsprojektets officiella kick off onsdagen den 17 februari 2021 kl. 15.00-16.30.

Under evenemanget, som ordnas genom Zoom, diskuteras vad som krävs för att nyhetsmedier och annonsörer ska kunna minska sitt beroende av Silicon Valleys teknologijättar (som Facebook, Google och Apple). Tillställningen är på engelska. 

Huvudtalare är professor Lucy Küng som är en internationell expert på att hantera digital förändring. Hon ger en allmän överblick på medielandskapet och dess relation till Silicon Valley. 

Övriga talare: 

Petra Wikström, Director of Public Policy vid mediekoncernen Schibsted 

Alexander Fanta, Brysselbaserad journalist vid Netzpolitik.org, som är en tysk nyhetssida som behandlar frågor om digitala rättigheter 

Kasper Lindskow, forsknings- och innovationsdirektör vid danska Ektra Bladet 

Riikka-Maria Lemminki, verkställande direktör vid Marketing Finland 

Kommentarer av europaparlamentariker Miapetra Kumpula-Natri (S&D). Kumpula-Natri är första viceordförande i det särskilda utskottet AIDA (artificiell intelligens i den digitala eran). 

Kick off onsdagen 17 februari 2021 kl. 15-16.30 (finsk tid UTC+2).

Anmäl dig till evenemanget genom denna blankett senast måndagen 15 februari. 

Zoom-länken skickas enbart till de anmälda. 

Mer information om evenemanget, talarna och forskningsprojektet finns på projektets webbsidor eller genom att kontakta roadtofreedom@helsinki.fi

Vägen till frihet är ett samarbetsprojekt mellan fyra universitet (Helsingfors, Jyväskylä, Tammerfors och Åbo) och leds av Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Projektet finansieras av Media-alan tutkimussäätiö. 

Nyckelord

Länkar

Om

Helsingfors universitet
Helsingfors universitet
PB 3
00014 Helsingfors universitet

+358 2941 911 (växel), +358 2941 22622 (presstjänst)http://www.helsinki.fi/

Helsingfors universitet är Finlands äldsta och största universitet, en internationell akademisk gemenskap med 40 000 studerande och forskare. På de internationella rankinglistorna placerar sig Helsingfors universitet i regel bland de 100 bästa universiteten. Universitetet grundades 1640.

Följ Helsingfors universitet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingfors universitet

Den nordiska migrationskonferensen påminner om rasismens långa historia – ”Rasismen har på många sätt inkorporerats som en del av det finländska samhället och dess strukturer”8.1.2021 10:39:19 EET | Tiedote

Den virtuella konferensen Colonial/Racial Histories, National Narratives and Transnational Migration som ordnas vid Helsingfors universitet den 11–14.1.2021 samlar dryga femhundra migrations- och rasismforskare från de nordiska länderna och övriga världen för att diskutera centrala frågeställningar på området.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum