Yliopiston Apteekki

Influenssakauteen varaudutaan ympäri maan - rokotteet myyntiin jo tällä viikolla

Jaa

Nyt on aika varautua alkavaan influenssakauteen rokotteilla. Kauden 2018–2019 influenssaviruksia vastaan valmistetut rokotteet saapuvat lähipäivinä Yliopiston Apteekkeihin.

Influenssan aiheuttavat influenssavirukset, jotka jaetaan kolmeen päätyyppiin. Influenssaepidemioita esiintyy joka talvi, jolloin viruksen arvioidaan sairastuttavan 5–15 % aikuisista ja jopa 20–30 % lapsista. Influenssan oireita ovat nopeasti nouseva kuume ja siihen liittyvä lihaskipu, päänsärky ja huonovointisuus. Lisäksi sairastuneilla ilmenee kuivaa yskää, kurkkukipua ja nuhaa. Lapsilla saattaa esiintyä myös maha- ja suolisto-oireita.

Terveet aikuiset toipuvat influenssasta pääosin 1–2 viikon vuodelevolla ja oireenmukaisella lääkehoidolla. Vanhuksilla, pikkulapsilla ja joillakin pitkäaikaissairailla influenssa saattaa johtaa jälkitauteihin, kuten korvatulehdukseen, keuhkoputkentulehdukseen tai keuhkokuumeeseen. Influenssarokote kannattaa ottaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa influenssakautta.

– Maailman terveysjärjestö WHO määrittelee vuosittain rokotteessa käytettävät viruskannat. Suomessa influenssakaudella 2018–2019 tarjolla olevat rokotteet sisältävät influenssavirusten inaktivoituja tai heikennettyjä A- ja B-kantoja ja ne antavat suojaa myös sikainfluenssan jälkeläisvirusta vastaan. Kauden rokotteet ovat tällä viikolla saatavilla kaikista toimipisteistämme, farmakologian erikoisasiantuntija Mikko Käenmäki kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Käenmäki
FaT, erikoisasiantuntija
Yliopiston Apteekki
09-54204865
mikko.kaenmaki@ya.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on tutkitusti yksi Suomen parhaista asiakaspalveluyrityksistä. Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka koko tuotto käytetään suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen. Yrityksellä on 900 000 Uniikki-kanta-asiakasta. Asiakaspalvelukanavia ovat 17 apteekin lisäksi puhelinpalvelu (24 h) ja verkko ya.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki laajentaa tutkimus- ja kehitystyötä yliopistojen, lääkeyritysten ja terveysalan toimijoiden kanssa28.2.2019 07:27:00 EETTiedote

Lääkehuollon tutkimus, farmasian opiskelijaharjoittelut ja harvinaisten lääkkeiden valmistus ovat Yliopiston Apteekin lakisääteisiä yhteiskunnallisia erityistehtäviä, joihin Yliopiston Apteekki käyttää vuosittain yli neljä miljoonaa euroa. Yliopiston Apteekki on yhteiskunnallinen yritys, jonka koko tuotto käytetään vuosittain suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen hyväksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme