Akavan Erityisalat

Ingressin pvm korjattu//Akavan Erityisalat: Huomio Akavan tulevaan puheenjohtajakauteen

Jaa

Sture Fjäderin eduskuntavaalikampanjointi vahingoittaa Akavan mainetta, sanoo Akavan Erityisalat. - Vaikka Fjäder jäävättiin osin tehtävistään, hän on edelleen muodollisesti Akavan puheenjohtaja ja puheenjohtajuus velvoittaa, liitto huomauttaa kannanotossaan. Akavan uusi puheenjohtaja valitaan 14.11.

Akavan Erityisalat on huolissaan Akavan ympärillä parhaillaan vallitsevasta julkisesta keskustelusta.

Akavan nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder ilmoitti eduskuntavaaliehdokkuudestaan elokuussa ja vetäytyi jääviyssyistä keskeisistä tehtävistään. Muodollisesti hän on kuitenkin Akavan puheenjohtaja 14.11. saakka.

- Nyt Fjäder näyttää aloittaneen julkisuudessa henkilökohtaisen eduskuntavaalikampanjointinsa, vaikka on edelleen Akavan palkkaa nauttiva puheenjohtaja. Mielestämme Fjäderin kampanjointi vahingoittaa Akavan mainetta, sanoo Akavan Erityisalojen puheenjohtaja Tuire Eilittä.

- On hyvä, että eduskuntaan pyrkivä Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder vetäytyi keskeisistä puheenjohtajan tehtävistä loppukaudeksi. Tämä oli puolueettomuuden vuoksi välttämätöntä. Fjäderin tulee mielestämme myös aloittaa varsinainen vaalikampanjointi vasta sitten, kun hänen puheenjohtajuutensa on ohi.

Huomio tulevaan
puheenjohtajakauteen


Akavan Erityisalat toivoo, että huomio siirtyisi pikku hiljaa nykyisestä puheenjohtajasta Akavan tulevaan puheenjohtajakauteen. Liitto ei ole asettunut vielä kummankaan ilmoittautuneen ehdokkaan, Jari Jokisen tai Maria Löfgrenin taakse.

- Jäsenillemme on tärkeää, että Akava ajaa tasa-arvokysymyksiä ja myös heikommassa työmarkkina-asemassa olevien akavalaisten asiaa. Näistä näkökulmista tarkastelemme tapamme mukaan jälleen molempia puheenjohtajaehdokkaita, sanoo Akavan Erityisalojen puheenjohtaja Tuire Eilittä.

- Meillä liiton hallitus päättää, kenelle äänet annetaan. Päätös tehdään 26. lokakuuta.

- Akavan Erityisaloille tärkeitä kysymyksiä ovat tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, monimuototyön teemat sekä se, että kuullaan myös huonossa työmarkkina-asemassa olevia akavalaisia. Heitä ovat sekä vastuullisiin tehtäviinsä nähden pienipalkkaiset että esimerkiksi pätkätyökurimuksen kanssa painiskelevat jäsenet, sanoo Akavan Erityisalojen toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki.

- On tärkeää, että Akavassa tunnustetaan jäsenkunnan monialaisuus ja -arvoisuus. Esimerkiksi julkisen ja yksityisen sektorin välille ei saa tulla vastakkainasettelua. Se olisi vanhakantaista ajattelua, kun kumpikin tarvitsee kipeästi toistaan, Luomanmäki sanoo.

Akavan Erityisalojen puheenjohtaja Eilittä kertoo, että liitto toivoo myös jäseniä mukaan puheenjohtajapohdiskeluun.

- Järjestämme jäsenille avoimen Akavan puheenjohtajaehdokkaiden paneelikeskustelun 13. lokakuuta ja esittelemme ehdokkaat jäsenille viestinnässämme. On tärkeää, että jäsenten ääntä kuullaan valinnassa, vaikka valinnan meillä tekee liiton hallitus, Eilittä sanoo.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Tuire Eilittä, Akavan Erityisalat, puh. 040 512 7483
toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki, Akavan Erityisalat, puh. 040 700 780

Yhteyshenkilöt

Anna Joutsenniemi, viestintäpäällikkö, puh. 040 525 8582

Salla Luomanmäki, Akavan ErityisalatToiminnanjohtaja, FM.

Liiton johtaminen, hallinto, työmarkkina-asiat ja ulkoiset suhteet. Akavan hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja. Monimuotoinen työelämä, veropolitiikka.

Puh:040 700 7800salla.luomanmaki@akavanerityisalat.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Akavan Erityisalat
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

http://www.akavanerityisalat.fi

Akavan Erityisalat on kulttuurin ja hallinnon sekä viestinnän ja hyvinvoinnin aloilla asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä toimivien ammattiliitto, johon kuuluu 22  jäsenyhdistystä. Akavan Erityisalat täyttää tänä vuonna 50 vuotta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme