Insinööriliitto IL ry

Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuosi käynnistyy Oulusta

Jaa

Sata vuotta täyttävän Insinööriliiton mittava, yli 40 tapahtumaa eri puolilla Suomea sisältävä juhlavuosi alkaa viikonvaihteessa Oulussa.

– Aloitamme juhlavuoden arkisesti töitä tekemällä. Järjestöjohto kokoontuu jo perjantaina joka vuosi pidettäville kaksipäiväisille neuvottelupäiville miettimään järjestäytymisen ja liiton tulevaisuuden haasteita. Lauantain päätteeksi on ensimmäinen juhlavuoden kuudesta konsertista, joiden tuotoilla tuetaan suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia, puheenjohtaja Samu Salo sanoo.

Salon mukaan Insinööriliitto päätyi viettämään juhlavuotta eri puolilla Suomea. Tavoitteena on näkyä ja kuulua, rikkoa perinteisiä käsityksiä insinööreistä ja avata insinöörien maailmaa sekä työn monipuolisuutta laajalle yleisölle.

– Haluamme muistuttaa, kuinka monella elämäalueella insinöörityö ja kädenjälki näkyvät, hän sanoo.

Juhlavuoden yksi päätapahtuma on Tulevaisuutta luomassa -konserttikiertue. Olavi Uusivirran, Diandran, Ida Elinan ja Osmo Ikosen tähdittämän konserttikiertueen yhteistyökumppanina liitolla on Me-säätiö.

– Keräämme varoja säätiön projektiin, jonka tavoitteena on lisätä lasten teknistä osaamista arjessa. Tavoitteena on juhlavuoden aikana muutenkin rohkaista nuoria kiinnostumaan insinöörikoulutuksesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Salo huomauttaa, että tulevaisuutta ei voi täysipainoisesti luoda tuntematta myös menneisyyttä.

– Insinööriliitossa lähestyvä juhlavuosi antoi sysäyksen liiton ja ammattikunnan historiaa käsittelevälle tieteelliselle tutkimushankkeelle, jossa liiton historiaa tarkastellaan osana suomalaisen yhteiskunnan teknistymiskehitystä. Uskon, että myös syksyllä julkaistavassa historiassa näkyy insinöörikunnan rooli yli satavuotiaan Suomen rakentajana, puheenjohtaja Samu Salo toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290

juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola, 045 131 6992

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme