Insinööriliitto IL ry

Insinööriliitto on mukana Imatranajossa

Jaa

Satavuotisjuhliaan viettävä Insinööriliitto selvittää Imatranajon yhteydessä järjestettävässä tapahtumassaan muun muassa leikkimielisellä testillä henkilön soveltuvuutta insinöörin puolisoksi.

Imatranajo on yksi yli 40 tapahtumasta, joilla Insinööriliitto juhlii sadan vuoden historiaansa. Jäsentapahtumia järjestetään ympäri maata. Täyteen varattuun tapahtumaan on tulossa sekä insinöörejä että muita kiinnostuneita.

– Juhlavuoden aikana Insinööriliitto pyrkii mahdollisuuksien mukaan olemaan siellä, missä on paljon ihmisiä eli erilaisissa yleisötapahtumissa. Samalla rikomme perinteisiä käsityksiä insinööreistä ja avaamme insinöörien maailmaa sekä työn monipuolisuutta laajalle yleisölle, kertoo juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola.

Ahtolan mukaan harva edes huomaa, kuinka monella elämänalueella aivan tavallisten insinöörien työ ja kädenjälki näkyvät jokapäiväisessä arjessa.

– Huipputeknologia ja insinöörien työ on arkipäiväistynyt, hän sanoo.

Imatranajo on Pohjoismaiden suurin ratamoottoripyöräilytapahtuma, joka järjestetään nyt 55. kerran. Mukana kilpailemassa Imatran legendaarisella katuradalla on joukko kansallisia ja kansainvälisiä katuratatähtiä.

Varsinaisesta kilpailutapahtumasta ei vauhtia puutu, sillä moottoripyörät kiitävät radalla jopa 300 kilometriä tunnissa. Insinööriliitto on tapahtuman yksi yhteistyökumppaneista. Liiton varikon yhteydessä olevalla tapahtuma-alueella tunnelma lienee rauhallisempi.

Insinööriliiton tapahtuman teemana on Ihastu insinööriin. Alue tarjoaa kävijöille monenlaista puuhaa. Vieras voi ottaa itsellensä insinööriaiheisen tatuoinnin, pääsee onnenpyörässä kisailemaan juhlavuoden palkinnoista ja pystyy leikkimielisen testin avulla selvittämään, onko hänestä kumppaniksi insinöörille. Perheen pienimmät pääsevät kokoamaan jättipalapeliä ja osallistumaan tarkkuusheittoon.

– Näillä koko perheelle, sukulaisille ja ystäville suunnatuilla tapahtumilla haluamme muistuttaa jäsenillemme, kuinka tärkeää on oman työn ja yhteiskunnan rakentamisen lisäksi pitää huolta omista läheisistään, ystävistään ja ihmissuhteista. Insinööreihin on helppo ihastua, projektipäällikkö Grete Ahtola myhäilee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290

juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola, 045 131 6992

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme