Kustannusosakeyhtiö Parvs

Intiimissä valossa: uutuuskirja Tero Puhan miesvalokuvista

Jaa
Valokuvataiteilija Tero Puhan uuteen kirjaan "Intiimi valo" on koottu parhaimmisto hänen muotokuvistaan, joita hän on ottanut vuosien varrella kohtaamistaan miehistä. Osa malleista on satunnaisia tuttavuuksia, osa läheisempiä ihmisiä, mutta kaikille kuville yhteistä on herkkä intiimiys ja äärimmilleen viritetty, silmää hivelevä esteettinen sulo. Kirja sisältää myös kirjailija Juhani Branderin ennenjulkaisemattomia runoja.

Palkittu valokuvaaja ja visuaalinen taiteilija Tero Puha (s. 1971) on tullut tunnetuksi pop-kulttuurista ja kulutusestetiikasta muotonsa lainaavista valokuvistaan ja esineteoksistaan, joissa aiheena on usein ironisoitu ja voimakkaasti – paikoin lähes luonnottomaksi – estetisoitu miesvartalo.

Puha käsittelee taiteessaan ajankohtaisia teemoja, kuten kehokuvan ja sukupuolen ja problematiikkaa sekä kehoa sosiaalisena konstruktiona, ja hän on parantumaton kauneudenpalvoja. Nyt julkaistavassa Intiimi valo | Intimate Light -kirjassa miehisyyden monet muodot näyttäytyvät herkkinä ja haavoittuvina mutta toisinaan myös voimallisen ilakoivina. Nykymiehen identiteetin käsittely on ollut yksi Puhan taiteen kantavista teemoista koko hänen pitkän uransa ajan. Kirjan kuvissa esiintyy ammattimaisia kehonrakentajia mutta myös aivan tavallisia miehiä.

Kirjan julkistamisen yhteydessä järjestetään kaksi tilaisuutta, joissa kulttuuritutkija Antti Kauppinen haastattelee valokuvataiteilija Tero Puhaa.

– Valokuvagalleria Hippolyte (Yrjönkatu 8–10, Helsinki, sisäpiha), to 22.9. klo 17–19
– Helsingin keskustakirjasto Oodi (Saarikoski-matto, 3. krs), pe 7.10. klo 17–18

Tero Puha – Intiimi valo | Intimate Light
Kirjoittajat: Antti Kauppinen, Juhani Brander
Kielet: suomi, englanti
Parvs 2022, 152 sivua

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Tero Puha – Intiimi valo | Intimate Light, Parvs 2022
Tero Puha – Intiimi valo | Intimate Light, Parvs 2022
Lataa
Tero Puha: Alex & Nicolas, Lontoo | London, 2006
Tero Puha: Alex & Nicolas, Lontoo | London, 2006
Lataa
Tero Puha: Dorival, Lontoo | London, 2008
Tero Puha: Dorival, Lontoo | London, 2008
Lataa
Tero Puha: Ferdinand, Helsinki, 1998
Tero Puha: Ferdinand, Helsinki, 1998
Lataa
Tero Puha: Otto, Fiskars, 2021
Tero Puha: Otto, Fiskars, 2021
Lataa
Tero Puha: Benjamin, Pariisi | Paris, 2014
Tero Puha: Benjamin, Pariisi | Paris, 2014
Lataa
Tero Puha: Andy, Lontoo | London, 2008
Tero Puha: Andy, Lontoo | London, 2008
Lataa
Tero Puha: Ian, Praha | Prague, 2010
Tero Puha: Ian, Praha | Prague, 2010
Lataa
Tero Puha: Hersovyac, Pariisi | Paris, 2019
Tero Puha: Hersovyac, Pariisi | Paris, 2019
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Parvs
Kustannusosakeyhtiö Parvs
Uudenmaankatu 26 A 3a
00120 HELSINKI

https://parvs.fi/

Kustannusosakeyhtiö Parvs on taidekirjoihin ja arkkitehtuurijulkaisuihin erikoistunut helsinkiläinen kustantamo, joka on perustettu vuonna 2006.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Parvs

Poliittisesta poeettiseen – uutuuskirjan esseissä tutkitaan palkitun mediataiteilija Maija Blåfieldin elokuvia12.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Maija Blåfieldin dokumentaarisissa elokuvissa etsitään ihmisen kokoista mittakaavaa erilaisiin tuhoutuvaisuuden ja olemassaolon haurauden kysymyksiin. Aiheet ulottuvat ilmastonmuutoksesta ja maailman pelastamisesta kertomusten ja muistin valtaan sekä todellisuuden hahmottamiseen. Käsittelytavassa on aina mukana lämpöä ja omaperäistä huumoria. Hänen teoksensa liikkuvat dokumenttielokuvan ja nykytaiteen välimaastossa. Niitä on esitelty lukuisilla elokuvajuhlilla sekä museoissa ja gallerioissa.

Uutuuskirja tarjoaa uuden näkökulman Alvar Aallon arkkitehtuurin suhteesta luontoon13.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Luonnon yhteys arkkitehtuuriin on arkkitehti Alvar Aallon suunnittelutyön kiinnostavimpia piirteitä. Aalto yhdisti taitavasti maiseman osaksi suunniteltua ympäristöä ja rakensi luonnolle mahdollisuuden kasvaa osaksi arkkitehtuuria: ”Kaikki minkä kotoiseen maaperään liitämme, on tehtävä niin, ettei se pilaa vaan päinvastoin jalostaa ennen ’puhdasta luontoa’ ollutta maisemaamme.”

Metallin makua ja vaaran tunnetta – myyttisen nykyveistäjän, Markus Copperin elämä ja teot kirjana2.11.2022 13:00:21 EET | Tiedote

Kulttimaineen saavuttanut Markus Copper (1968–2019) oli yksi aikamme merkittävimmistä suomalaisista ja pohjoismaisista kuvanveistäjistä. Hänen veistostensa aiheet viittaavat lähihistorian traumaattisiin tapahtumiin, kuten matkustaja-alus Estonian uppoamiseen. Copper tunnetaan erityisesti suurista, tilaa hallitsevista teoksista, jotka hyödyntävät ääntä, mekaanista liikettä ja valoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme