Intrum Oy

Intrumin tulos 2020

Jaa

Erittäin vahva tulos viimeisellä vuosineljänneksellä haastavista toimintaolosuhteista huolimatta. Luotonhallintapalvelut kasvuasemissa tukenaan vahva myynti ja ennätykselliset myyntihankkeet. Vahvat tuotot elpyvillä strategisilla markkinoilla. Vaikuttavaa tekemistä portfolioinvestoinneissa, investointitasot tasoittuivat ja houkuttelevat tuotto-odotukset jatkuivat. Kiihtyvällä tahdilla kohti ONE Intrumia.

Neljäs vuosineljännes, loka-joulukuu 2020

 • Liikevaihto oli 5,601 miljoonaa kruunua (5,751).
 • Cash EBITDA oli 3,124 miljoonaa kruunua (3,063).
 • Cash EBIT oli 1,523 miljoonaa kruunua (1,419).
 • Sijoitetun pääoman tuotto oli vuosineljänneksen aikana 8,7 prosenttia (7,7).
 • Velkaantuneisuusaste laski vuosineljänneksen aikana 4,0x (4,3x).
 • Käytettävissä oleva likviditeetti oli vuosineljänneksen lopussa 17 miljardia kruunua.
 • Oikaistu liikevoitto oli 1,611 miljoonaa kruunua (1,821). Vertailukelpoisuuteen vaikuttavat erät olivat yhteensä -411 M kruunua (-3,958).

Vuoden 2020 tulos

 • Liikevaihto oli 21,377 miljoonaa kruunua (20,160).
 • Cash EBITDA oli 11,607 miljoonaa kruunua (11,444).
 • Cash EBIT oli 5,580 miljoonaa kruunua (4,618).
 • Koko vuoden sijoitetun pääoman tuotto nousi 7,7 prosenttiin (6,4).
 • Oikaistu liikevoitto oli 5,738 miljoonaa kruunua (6,208). Vertailukelpoisuuteen vaikuttavat erät olivat yhteensä -1,043 miljoonaa kruunua (-4,148).
 • Vuoden oikaistut portfolioinvestoinnit olivat 5,129 miljoonaa kruunua (7,556). Vuotuinen investointitahti oli täydennystasolla ja tuotot palasivat koronaviruspandemiaa edeltävää tasoa korkeammalle. Portfolioinvestointien tuotto oli 12 prosenttia (15).
 • Osakekohtainen tuotto oli 26,96 (14,81) kruunua koko vuodelta.

Pääjohtaja Anders Engdahl:

"Viimeinen vuosineljännes korosti entisestään liiketoimintamme sietokykyä pandemian toisen aallon yhteydessä, mikä johti kokonaisuutena haastavan vuoden odotettua vahvempaan lopputulokseen. Näissä olosuhteissa olen erittäin tyytyväinen siihen, että olemme onnistuneet kasvattamaan liikevoittoa (Cash EBIT) 7 prosenttia vuosineljänneksellä ja 21 prosenttia edellisvuodesta.

Pysymme optimistisina Intrumin keskipitkän aikavälin näkymien suhteen. Lyhyellä aikavälillä näemme epävarmuuden lisääntyvän edelleen, mutta pandemian vaikutusten vähentyessä odotamme palvelujemme kysynnän normalisoituvan ja lisääntyvän sekä houkuttelevien tuottojen portfolioiden tarjonnan tukevan näkymiä.

Esitimme Intrumin pääomamarkkinapäivillä marraskuussa 2020 muutosohjelmamme - ONE Intrum. ONE Intrumin toteuttaminen edellyttää sitä, että luomme yhden maailmanlaajuisen digitaalisen perintäprosessin, joka perustuu yhteiseen globaaliin infrastruktuuriin ja kattaa perinnän alusta loppuun. Vuoden 2020 viimeisen vuosineljänneksen aikana keskitetty tuotantoalusta tuli kaikkien pk-asiakkaidemme saataville, mikä on hieno ensimmäinen askel osoittaen ONE Intrumin globaalin kyvykkyyden ja vaikutukset asiakkaillemme.

Odotan seuraavia vaiheita tällä erittäin jännittävällä muutosmatkalla kohti ONE Intrumia, joka tulee asettamaan uuden standardin toimialalle. Huomisen Intrum tulee olemaan selkeä, skaalautuva, digitaalinen, tärkeä ja kasvava yritys. "

Ehdotus osinkojen jakamisesta

Intrum AB:n hallitus ehdottaa, että varsinainen yhtiökokous jakaa osakkeenomistajille osinkoa 12,0 kruunua osakkeelta (11,0), mikä vastaa yhteensä 1,450 miljoonaa kruunua (1,332).

Tulosjulkistus

Osavuosikatsaus ja esitys ovat saatavilla osoitteessa: www.intrum.com/investors/

Lisätietoja:

Emil Folkesson, Director Treasury and Investor Relations
+46 8 546 102 02
ir@intrum.com


Intrum AB (publ) on velvollinen noudattamaan tulosjulkistuksessaan EU:n kilpailuviranomaisten säännöksiä sekä arvopaperimarkkinalakia. Tiedot annettiin julkisuuteen 28. päivänä tammikuuta 2021 kello 07:00 CET.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Intrum Oy
Intrum Oy
Hitsaajankatu 20
00811 Helsinki

09 229 111http://www.intrum.fi

Intrum on alan johtava luotonhallintapalvelujen tarjoaja, jolla on toimintaa 24 markkinoilla Euroopassa. Intrum auttaa yrityksiä menestymään tarjoamalla ratkaisuja, jotka on suunniteltu parantamaan kassavirtaa ja pitkän aikavälin kannattavuutta, sekä huolehtimalla asiakkaistaan. Yksi tärkeä osa yrityksen missiota on varmistaa, että yksityishenkilöt ja yritykset saavat tarvittavan tuen vapautuakseen veloista.

Intrumilla on noin 10 000 omistautunutta ammattilaista, jotka palvelevat noin 80 000 yritystä ympäri Eurooppaa. Vuonna 2020 liikevaihto oli 21,38 miljardia kruunua. Intrumin pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa, ja Intrumin osake on noteerattu Nasdaq Tukholman pörssissä. Lisätietoja on osoitteessa www.intrum.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Intrum Oy

Maksuviiveellisten yritysten osuuden laskusta huolimatta konkurssien uhka kasvaa - väliaikaisen konkurssilain tavoite tuskin toteutuu21.1.2021 09:45:46 EETTiedote

Vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä maksuviiveellisten yritysten suhteellinen osuus jatkoi laskuaan, mutta aiempaa hitaammin. Myös yritysten välinen perintätoimeksiantojen määrä jäi viime vuodesta. Yritysten taloudellinen tilanne Lapissa sekä ravitsemus- ja rakennusalalla on entisestään vaikeutunut ja konkurssien määrä tulee kasvamaan väliaikaisesta konkurssilaista huolimatta.

Suomalaiset säästävät aiempaa enemmän, huoli tulevista eläkepäivistä kasvaa14.12.2020 07:00:00 EETTiedote

Koronakriisillä on välittömien vaikutusten lisäksi myös pidempiaikaisia vaikutuksia suomalaisten kuluttajien elämään. Suomalaiset säästävät nyt viime vuoteen verrattuna enemmän sukanvarteen selviää tuoreesta Intrumin European Consumer Payment -raportista. Säästäminen kohdistuu yhä odottamattomiin menoihin ja työttömyyden tai muiden tulojen menetyksen pelkoon. Tulevien eläkepäivien taso myös huolestuttaa.

Suomalaisilla yhä Euroopan parhaimmat taloudenlukutaidot, mutta maksuongelmat kasaantuvat lapsiperheille ja nuorille8.12.2020 12:00:00 EETTiedote

Intrumin julkaisema European Consumer Payment -raportti vertailee vuosittain 24:n Euroopan maan kuluttajien taloudellista hyvinvointia maksukyvyn, säästäminen tulevaisuutta varten ja talouslukutaidon osa-alueella. Suomi sijoittui kokonaistuloksissa kahdeksanneksi ja talouslukutaidossa kärkeen jo toista vuotta peräkkäin. Samanaikaisesti lapsiperheiden ja nuorten taloudellinen hyvinvointi on laskussa.

Maksuviiveet keskittyvät nyt tietyille yrityksille, vaikka yleinen talouden hidastuminen on vähentänyt maksuviiveellisten yritysten suhteellista osuutta20.10.2020 07:00:00 EESTTiedote

Intrum julkaisee neljännesvuosittain yritysten maksuviiveiden kehitystä kuvaavan raportin. Kolmannen vuosineljänneksen raportista nähdään, että maksuviiveellisten yritysten suhteellinen osuus on pienentynyt, mihin vaikuttaa osaltaan taloudellisen toimeliaisuuden väheneminen koronapandemiasta johtuen. Intrumin omasta datasta on kuitenkin nähtävissä, että kumulatiivisesti yritysten välisten perintätoimeksiantojen määrä on hieman viime vuotta korkeammalla tasolla, mikä kertoo maksuviiveiden kertymisestä tietyille yrityksille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme