Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Isät pääsevät jälleen mukaan synnytysosastolle

Jaa

Koronatilanne on pysynyt Pohjois-Pohjanmaalla rauhallisena, ja OYS purkaa vähitellen vierailurajoituksia.

Oulun yliopistolliseen sairaalaan ei ole tullut useaan viikkoon uusia koronapotilaita. Rauhallisen tilanteen vuoksi OYS palauttaa normaalia toimintaa ja purkaa vähitellen myös sairaalan vierailurajoituksia.

Koronaepidemian aikana puoliso tai tukihenkilö on voinut osallistua synnytykseen vain sen ajan, kun synnyttäjä on synnytyssalissa. Nyt mukanaolo sallitaan myös synnytyksen käynnistysvaiheessa ja synnytyksen jälkeen. Puoliso tai tukihenkilö voi olla mukana myös keisarinleikkauksessa. Muiden kuin puolison tai tukihenkilön vierailut vierihoito-osastolla on edelleen kielletty toistaiseksi.

Myös muilla osastoilla omaisten vierailut voidaan sallia yksi vierailija kerrallaan, kun vierailusta sovitaan etukäteen osaston kanssa ja vierailulla noudatetaan varovaisuutta ja hyvää käsihygieniaa. Flunssaisena omaista ei pidä tulla tapaamaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi
Eila Suvanto, lasten ja naisten tulosalueen vs. tulosaluejohtaja, PPSHP, puh. 040 8085 980, eila.suvanto@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme