Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin koronarajoitusten tarpeesta Etelä-Savon alueella

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisen tarpeesta Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) alueella. Mahdolliset päätökset Itä-Suomen aluehallintovirasto tekee aikaisintaan viikon 49 perjantaina ja päätökset tulisivat voimaan viikolla 50.

Covid-19-epidemiatilanteen huononemisen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisen tarpeesta tartuntatautilain 58 §:n nojalla alueilla, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus ylittää 100 / 100 000 asukasta.

Arviointia varten Itä-Suomen aluehallintovirasto on 9.12.2021 saanut Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymältä (Essote) asiantuntija-arvion tartuntatautilain 58 §:n mukaiselle päätökselle asetettujen edellytysten täyttymisestä ja Itä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee asiaa parhaillaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto tekee mahdolliset päätökset yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta aikaisintaan viikon 49 perjantaina siten, että ne voisivat astua voimaan aikaisintaan viikolla 50.

Vaihtoehtona rajoituksille toiminnanharjoittaja voi edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen esittämistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

terveydenhuoltoyksikö päällikkö, aluehallintoylilääkäri Sami Remes, p. 0295 016 876
johtaja Ulla Ahonen, p. 0295 016 888
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Informaatiovaikuttamiseen vastaaminen vaatii kriisinkestävyyttä vahvistavia tekoja ja viestintää - Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui12.8.2022 15:31:41 EEST | Tiedote

Informaatiovaikuttamisen tavoitteena on heikentää turvallisuuden tunnetta sekä aiheuttaa epävarmuutta ja pelkoa. Suojautumiseen tarvitaan henkistä kriisinkestävyyttä vahvistavia tekoja ja vahvaa viestintää. Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui luomaan yhteistä tilannekuvaa alueeltaan. Kokouksen pääteemana oli informaatiovaikuttaminen ja siihen vastaaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme