ELY-keskukset

Itä-Suomen tienpidon ja liikenteen suunnitelma vuodelle 2022 on julkaistu

Jaa

Suunnitelmassa esitetään tiiviisti, mitä ELY-keskus tekee maantienpidon ja liikenteen tehtävissä toimialueellaan Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2022.
Tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2022.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen julkaisemassa suunnitelmassa muun muassa kuvataan tienpidon ja liikennejärjestelmän tilaa, sen kehittämisen tavoitteita, ELY-keskuksen käytettävissä olevaa rahoitusta, toiminnan painopisteitä sekä merkittävimpiä toimenpiteitä tehtäväalueittain. Suunnitelma ja siinä esitetyt toimenpiteet painottuvat vuoteen 2022, mutta mukana on näkymiä myös muutamille seuraaville vuosille.

Venäjän hyökkäys lisää tienpidon kustannuksia 

Venäjän 24.2.2022 käynnistämä hyökkäyssota Ukrainaan vaikutti merkittävästi suunnitelman laadintaan ja sen sisältöön, kun Itä-Suomen liikennejärjestelmän ympäristö mullistui kerralla ja rakentamisen kustannusten nousu kiihtyi entisestään. Liikennejärjestelmän kehittämisen sekä logistiikan turvaamisen tavoitteita ja ratkaisuja joudutaan arvioimaan uudelleen niin Itä-Suomessa kuin valtakunnallisesti.

"Valtion julkisen talouden suunnitelman valmistelun perusteella Liikenne 12 -suunnitelmassa esitetyt väylänpidon vuotuiset tavoiteltavat rahoitustasot eivät ole lähivuosina toteutumassa. Kun samalla ostovoima heikkenee, on väylänpitäjällä edessään haastavia vuosia", johtaja Tommi Huttunen Pohjois-Savon ELY-keskukselta toteaa. 

Tienpidon ja liikenteen suunnitelma vuodelle 2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Johtaja Tommi Huttunen, p. 0295 026 655, tommi.huttunen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2022.
Tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2022.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Tio projekt inom vattenkompetens fick totalt 1,76 miljoner euro i stöd från programmet Tillväxt och internationalisering av vattenkompetens jord- och skogsbruksministeriet1.7.2022 14:14:42 EEST | Tiedote

Finansiering som utlysts från Finlands program för hållbar tillväxt ges till tio utvecklingsprojekt. Projekten understöder tillväxt och internationalisering av vattenkompetens genom att stärka partnerskap och helhetsutbud som har nyhetsvärde och kommersiell potential också internationellt.

Kommun- och Organisation -Helmi specialunderstöd kan ansökas i september-oktober29.6.2022 11:35:25 EEST | Tiedote

Specialunderstödet för konkreta restaurerings-, iståndsättnings- och vårdåtgärder, som för-bättrar Helmi-livsmiljöers tillstånd, är avsett för kommuner och organisationer. Ansökningsti-den pågår under perioden 15.9-31.10.2022. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) beviljar det riksomfattande understödet. Enligt miljöministeriets omdöme kommer nya ansökningstillfällen att ordnas ända fram till år 2030.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme