Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Jaakko Pernun Tuulenpitelijät-veistos lahjoituksena OYSille

Jaa

Sairaalaan voi lahjoittaa taidetta Terttu-säätiön kautta.

Fingrid Oyj on lahjoittanut Oulun yliopistolliselle sairaalalle kansainvälisen uran tehneen kuvanveistäjä, ympäristötaiteilija Jaakko Pernun Tuulenpitelijät-veistoksen, joka on valmistettu orgaanisesta luonnonmateriaalista. Näyttävä puuveistos on tällä hetkellä sijoitettuna Medipoliksen aulatiloihin, mistä se mahdollisesti siirretään aikanaan uuden sairaalan tiloihin. Pernun arkaaiset, muinaisaikaisia muotoja ja karheita rakennelmia muistuttavat veistokset kertovat ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta.

Oulun yliopistollinen sairaala vastaanottaa harkinnanvaraisesti taidetta lahjoituksena. Taidetta tai rahalahjoituksia kulttuurisen hyvinvoinnin edistämiseen sairaalassa voi tehdä Pohjois-Suomen terveydenhuollon tukisäätiön, Terttu-säätiön kautta. Lisätietoa taidelahjoituksista voi lukea säätiön nettisivuilta osoitteesta terttusaatio.fi

Lisätietoa OYSin uuteen sairaalaan tulevasta taiteesta on koottu uudistamisohjelman nettisivuille osoitteeseen oys2030.fi/taide

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, Terttu-säätiön asiamies, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin vs. johtaja, p. 08 315 4304, juha.korpelainen@ppshp.fi

Tarja Kekäläinen, taidesuunnittelija, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, p. 050 4699 077, tarja.kekalainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue PohdePohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa noin 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 000 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Oulun yliopistollinen sairaala OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme