Kainuun ELY-keskus

Jäätiön alikulkusillan korjaaminen Vuokatissa vaikuttaa linja-autoreitteihin

Jaa

Linja-autoreitit muuttuvat tilapäisesti Vuokatissa 24.8.2021 alkaen, kun Jäätiön alikulkusillan korjaaminen alkaa. Työmaan seurauksena osa Sotkamon ja Kajaanin välisistä linja-autovuoroista ohjataan kiertotielle, koska Kuikkalammentieltä ei pääse työmaan ohi kantatielle 76. Linja-autovuorot käyttävät poikkeusreittejä arviolta 1.10.2021 asti.

Poikkeusreitit vaikuttavat kahteen Kuikkalammentiellä sijaitsevaan linja-autopysäkkiin. Kuikkalammentien eteläpäässä aivan Jäätiön alikulkusillan pohjoispuolella sijaitseva Lumilautatunneli P -pysäkki on työmaan ajan rajoitetussa käytössä. Pysäkkiä käyttävät Sotkamon ja Kajaanin välisistä linja-autovuoroista vain ne, jotka ajavat Kajaaniin Pohjavaaran kautta. Kuikkalammentien pohjoispäässä sijaitseva Vuokatin koulu E -pysäkki taas jää työmaan ajaksi kokonaan pois käytöstä, ja sen kautta normaalisti kulkevat vuorot ohjataan kulkemaan Pohjavaarantietä pitkin Tenettiin. Korvaavana pysäkkinä on Vuokatti ras th I -pysäkki Vuokatin asematien tienhaarassa.

Poikkeusreitit Vuokatissa riippuvat siitä, mihin linja-auto on matkalla tai mistä se on tulossa.

  • Sotkamosta Katinkullan ja Kontinjoen kautta Kajaaniin kulkevat vuorot ajetaan Tenetistä suoraan Pohjavaarantietä Katinkultaan. Katinkullasta palataan samaa reittiä Tenettiin, josta matka jatkuu kantatietä 76 pitkin Kajaaniin.
  • Kajaanista tai Kajaanin lentoasemalta Pohjavaaran kautta Sotkamoon kulkevat vuorot ajetaan Pohjavaarantietä pitkin Tenettiin, josta ajetaan kantatietä 76 pitkin Lumilautatunnelille. Lumilautatunnelilla käännytään ympäri, ja palataan kantatietä 76 pitkin Sotkamoon.
  • Kajaanista Kontinjoen ja Katinkullan kautta Sotkamoon kulkevat vuorot ajetaan kantatietä 76 pitkin Tenettiin ja sieltä edelleen Pohjavaarantietä Katinkultaan. Katinkullasta palataan samaa reittiä Tenettiin, josta matka jatkuu kantatietä 76 pitkin Sotkamoon.

Lumilautatunneli P ja Vuokatin koulu E -pysäkkejä lukuun ottamatta linja-autovuorot pysähtyvät muilla pysäkeillä normaalin reittinsä varrella. Aikatauluissa voi kuitenkin olla muutoksia; joillakin pysäkeillä pysähdytään tavallista aikaisemmin, ja joillakin taas tavallista myöhemmin. Muuttuneet aikataulut päivitetään myös Matkahuollon aikatauluhakuun sekä Google Mapsiin. Aikataulujen päivittymisessä reittioppaisiin voi kuitenkin alkuvaiheessa olla viivettä, joten Vuokatin alueella kyytiin nousevia matkustajia pyydetään olemaan pysäkillä hyvissä ajoin. Poikkeusreitit on suunniteltu siten, että junien vaihtoyhteydet Kajaanissa säilyvät aikataulumuutoksista huolimatta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Heino Heikkinen, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 241

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme