Oulun yliopisto

Janne Haverinen yrittäjyyden työelämäprofessoriksi

Jaa

Tekniikan tohtori, IndoorAtlas-yrityksen perustaja ja hallituksen jäsen Janne Haverinen on nimitetty Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekuntaan työelämäprofessoriksi (Professor of Practice, PoP). Tehtävä on kolmivuotinen.

Professori Janne Haverinen (kuva: Juha Sarkkinen)
Professori Janne Haverinen (kuva: Juha Sarkkinen)

Työelämäprofessorin tehtävänä on tukea erityisesti ICT-alan tutkimustulosten kaupallistamista ja uuden tutkimuslähtöisen liiketoiminnan syntymistä. Tavoitteena on luoda yliopistokulttuuri, jossa tutkimustulosten kaupallistaminen nähdään positiivisena voimavarana ja yrittäjyys houkuttelevana uravaihtoehtona.

Janne Haverinen valmistui tekniikan tohtoriksi Oulun yliopistosta 2004 aiheenaan hahmontunnistus, koneoppiminen, ja robotiikka. Väitöksen jälkeen hän jatkoi virkaatekevänä professorina ja tutkijana Oulun yliopistossa, kunnes siirtyi toimitusjohtajaksi vuonna 2012 perustamaansa IndoorAtlas-yritykseen. Ensikosketuksen yrittäjyyteen hän sai teknologia- ja toimitusjohtajana Nelilab-yrityksessä, jonka hän perusti yliopistokollegoidensa kanssa vuonna 2006.

IndoorAtlas on yritys, joka tuottaa sisätilapaikannukseen liittyviä ratkaisuja kansainvälisille asiakkaille, kuten Baidulle ja Yahoo! Japanille. Haverinen toimi yrityksen toimitusjohtajana vuoteen 2017 asti keräten 15 miljoonaa dollaria yksityistä rahoitusta kansainvälisiltä sijoittajilta. Nykyisin hän toimii IndoorAtlaksen omistajana ja hallituksen jäsenenä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Janne Haverinen, Oulun yliopisto, janne.haverinen@oulu.fi, puh. 050 517 2355

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Kuvat

Professori Janne Haverinen (kuva: Juha Sarkkinen)
Professori Janne Haverinen (kuva: Juha Sarkkinen)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme