Tekniikan akateemiset - TEK

Jari Jokinen ehdolle Akavan puheenjohtajaksi

Jaa
Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja, Akavan 1. varapuheenjohtaja Jari Jokinen ilmoittaa olevansa käytettävissä Akavan puheenjohtajaksi. Akavan pitkäaikainen puheenjohtaja Sture Fjäder on kertonut luopuvansa tehtävästä marraskuun liittokokouksessa.

– Moni kollegani on kehottanut lähtemään ehdolle ja olen saamastani kannustuksesta kiitollinen, Jokinen sanoo.

– Olen käynyt laajasti keskusteluja Akavan jäsenliittojen edustajien kanssa siitä, mitä he toivovat Akavalta. Moni liitto toivoo Akavan olevan vahva yhteiskunnan rakentaja ja tehokas edunvalvoja. Yksi tärkeänä pidetty edunvalvontatavoite on osaamis- ja koulutustason nostaminen. Se on elinehto niin Suomen kilpailukyvylle kuin työllisyyden kasvulle.

– Meillä Akavassa on puheenjohtajavaihdoksen myötä mahdollisuus uudistaa sisäisiä toimintatapojamme ja päätöksentekokulttuuriamme niin, että kaikki jäsenliitot kokevat olevansa osallisina Akavan edunvalvontatyössä. TEKissä on viime vuosina vahvistettu päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja selkeyttä esimerkiksi valtuustosopimusten avulla. Tätä samaa kulttuuria haluaisin tuoda Akavaan, Jokinen kertoo.

– Puheenjohtajavaalin myötä pääsemme käymään laajaa pohdintaa Akavan linjasta, tavoitteista ja toimintatavoista. Tämä on mielestäni erinomainen asia ja toivonkin pääseväni syksyllä keskustelemaan Akavan kehittämisestä jokaisen jäsenliiton kanssa.

Jari Jokinen (s. 1967) on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hän on laajasti verkostoitunut ja kokenut yhteiskunnallinen ja poliittinen vaikuttaja. Jokinen on tehnyt suurimman osan urastaan koulutus- ja yliopistopolitiikan parissa muun muassa yliopistossa, ministeriöissä sekä Brysselissä. Hän on Teollisuuden palkansaajat TP:n hallituksen varapuheenjohtaja, Ylemmät toimihenkilöt YTN:n hallituksen jäsen ja Työllisyysrahaston hallintoneuvoston varapuheenjohtaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. Yli 75 000 jäsenellään TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenliitto ja Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiliitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme