Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Rantasalmella

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa tänä vuonna merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Rantasalmella. Yhtiö investoi 2,4 miljoonaa euroa sähköverkon uusimiseen Rantasalmen taajaman pohjoispuolella Linnilästä Toralahteen. Työmaa ulottuu Porosalmeen ja matkailukeskus Järvisydämeen.

Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Mika Mielikäisen mukaan hanke vaikuttaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuuteen paitsi työmaa-alueella myös sen ulkopuolella.
- Alueella on paljon sekä vakituista että vapaa-ajan asutusta. Hankkeella on iso merkitys myös paikalliselle elinkeinoelämälle, sillä Porosalmessa ja sen pohjoispuolella on Järvisydämen lisäksi lomakyliä, Mielikäinen kertoo.

Rantasalmella, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuus on saatu kuntoon jo aiemmin. Nyt Järvi-Suomen Energia keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Rantasalmen Linnilän-työmaa on sikäli poikkeuksellinen, että maasto alueella on hyvin vaihtelevaa ja osin vaikeaa. Esimerkiksi kivinen maaperä ja vesiyhteyksien tarve vaikuttaa siihen, minkälaisia ratkaisuja Järvi-Suomen Energia ja rakennuttaja Rejlers Oy alueella tekevät.

- Jo nyt tiedämme, että maakaapelien suojaksi on ajettava suojahiekkaa, jotta kivet eivät pääse suoraan kosketukseen kaapelin kanssa ja painamaan sitä. Mahdollisen louhinnan tarve selviää myöhemmin työmaan edetessä, sanoo Rejlersin projekti-insinööri Mika Karhinen.

Rantasalmen Linnilän-työmaalle vedetään uutta maakaapelia 52 kilometriä. Työmaata täydentää Järvisydämen alueella käynnistynyt pienempi hanke, jossa niin ikään parannetaan alueen runkoyhteyksiä uudella kaapeloinnilla.

Sähköverkon perusparantaminen voi näkyä asukkaille ja matkailijoille erityisesti Rantasalmelta Varkauteen johtavan kantatie 464:n varrella. Autoilijoilta pyydetään tarkkaavaisuutta mahdollisten erikoisjärjestelyjen varalta. Uuden verkon käyttöönotosta aiheutuvista lyhyistä sähkökatkoista sovitaan aina etukäteen asiakkaan kanssa.

Rantasalmen tämän vuoden työmaat valmistuvat syksyyn mennessä. Purkutyöt suoritetaan talvella.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle. Hankkeilla työllistetään paikallisia ammattilaisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mika Mielikäinen 010 210 4377, mika.mielikainen@sssoy.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkostosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 16.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme