Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa Mikkelin sähköverkkoa 4,7 miljoonalla eurolla

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa tänä vuonna merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Mikkelissä. Yhtiö investoi alueelle 4,7 miljoonaa euroa.

Mikkelissä, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuus on saatu kuntoon jo aiemmin. Nyt JSE keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Mikkelissä yhtiö jatkaa tänä vuonna Ristiinan Suurlahdentien varrella kulkevan runkoyhteyden parantamista Vihkosta alkaen. Runkoyhteyttä uudistetaan myös Harjunmaalta Pajulaan ja Anttolantien varrelta lähtevästä Honkalahdesta kohti Kivisiltaa.

- Mikkelin kantakaupungin läheisyys tekee sen, että parannettavien runkoyhteyksien varrella on paljon omakotitaloja, mutta myös vapaa-ajan asuntoja, rakennuttaja Rejlersin projekti-insinööri Veli-Matti Hirsi kertoo.

Mikkelin tämän vuoden työmailla uudet runkoyhteydet pystytään suotuisan maaston ansiosta rakentamaan lähes kokonaan maakaapelilla. Sitä vedetään tänä vuonna 100 kilometriä.

Työmaat näkyvät esimerkiksi Suurlahdentien varrella, mutta aiheuttavat vain vähän haittaa liikenteelle. Autoilijoilta pyydetään kuitenkin tarkkaavaisuutta mahdollisten erikoisjärjestelyjen varalta. Uuden verkon käyttöönotosta aiheutuvista lyhyistä sähkökatkoista sovitaan aina etukäteen asiakkaan kanssa.

Mikkelin tämän vuoden työmaat valmistuvat syksyyn mennessä. Purkutyöt suoritetaan talvella.

Vuonna 2022 Mikkelissä käynnistyy useita uusia sähköverkon parannushankkeita muun muassa Heimarissa, Salosaaressa ja Sairilassa. Järvi-Suomen Energia ennakoi investointien arvon nousevan Mikkelissä ensi vuonna lähes 5,9 miljoonaan euroon.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle. Hankkeilla työllistetään paikallisia ammattilaisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Pentti Leinonen 010 210 4379, pentti.leinonen@sssoy.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkostosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 16.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme