Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta Heinolassa

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Heinolassa vuonna 2022.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Heinolassa, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Heinolassa uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna kunnan pohjoisosassa Viitostien eteläpuolella Marjokorven ja Tontuntien välisellä alueella. Järvi-Suomen Energian projektipäällikön Pentti Leinosen mukaan yhteensä 1,9 miljoonan euron investointi parantaa sähkön toimitusvarmuutta laajasti.

- Tällä hankkeella yhdistetään pohjoisessa Viitostien varressa jo toteutettu saneeraus tämän työmaan eteläpäässä olevaan sähköverkostoon. Sähkön toimitusvarmuus paranee siis merkittävästi myös työmaa-alueen eteläpuolella, Leinonen sanoo.

Vanha, herkästi vikaantuva ilmajohtolinja kulki metsässä. Uutta maakaapeli- ja ilmajohtoyhteyttä rakennetaan yhteensä 56 kilometriä pääasiassa Imjärventien varteen. Kaivuu- ja rakennustöitä tehdään jonkin verran myös pienemmillä sivuteillä.

- Työmaa-alueen teiden varsilla asuvilta pyydetään varovaisuutta, rakennuttaja Rejlers Finland Oy:n projekti-insinööri Tomi Räisänen huomauttaa.

Kaapelointityöt alkavat Heinolassa huhti-toukokuun vaihteessa kelirikon helpotuttua. Kevään myöhästyminen on viivästyttänyt paitsi uusien työmaiden alkua myös viimevuotisten hankkeiden jälkitöitä. Heinolan sähköverkon uusi parannushanke valmistuu loppuvuonna 2022.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Projektipäällikkö Pentti Leinonen 0102104379, pentti.leinonen@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 17.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme