Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta Juvalla

Jaa
Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Juvalla vuonna 2023.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Juvalla, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Juvalla runkoyhteyttä saneerataan tänä vuonna kahdella lähellä toisiaan sijaitsevalla alueella Juvan ja Virtasalmen välillä. Nääringissä ja Hyödyssä rakennetaan lähes 50 kilometriä uutta yhteyttä ilmajohtona ja maakaapelina pääasiassa Nääringintien ja Hyötyyntien varteen. Vehmaassa ja Jyrinahossa rakennetaan vajaa 50 kilometriä maakaapelia ja 6 kilometriä ilmajohtoa pääasiassa Pieksämäentien ja Jyrinahontien varteen. Investointien arvo on yhteensä lähes neljä miljoonaa euroa. Järvi-Suomen Energian projektipäällikön Jani Siltalan mukaan sähkön toimitusvarmuus paranee huomattavasti.

- Merkittävää on myös se, että vanhaa verkkoa puretaan lähes 100 kilometriä. Se vapauttaa metsää hyötykäyttöön ja pelloilta saadaan pylväitä pois, Siltala lisää.
Rakennuttaja Rejlers Finland Oy:n projekti-insinöörin Mika Karhisen mukaan työmaiden sijoittuminen lähekkäin helpottaa resurssien tehokasta käyttöä. Kaivuut ovat jo alkaneet ja edellyttävät tarkkaavaisuutta autoilijoilta.

- Pieksämäentie on yllättävän vilkasliikenteinen. Se on myös kapea ja mutkainen, Karhinen mainitsee esimerkiksi.

Hankkeessa on mukana paikallinen Järvi-Suomen Valokuitu Oy, joka rakentaa valokuituverkkoa ja tarjoaa siihen liittyviä palveluita alueen asukkaille. Yhteishankkeella pystytään minimoimaan kaivuutöistä asukkaille syntyvä haitta ja jakamaan kaivuiden kustannuksia.Jos kiinnostusta valokuituliittymään löytyy, kannattaa olla yhteydessä valokuitumyyntiin mahdollisimman pian. Näin suunnittelu ja toimitus ehtii vielä saneerauksen yhteyteen.

Juvan työmaiden on määrä valmistua marraskuussa. Vanhan verkon purku ja muut viimeistelytyöt päättyvät keväällä 2024. Sähkön toimitusvarmuus paranee laajalla seudulla Virtasalmen eteläpuolella, sillä runkoyhteyttä saneerataan tänä vuonna myös Haukivuorelta Virtasalmelle.

Järvi-Suomen Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Jani Siltala 010 210 4390, jani.siltala@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme