Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta Kangasniemellä

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia jatkaa sähkön toimitusvarmuuden parantamista Kangasniemellä. Yhtiö investoi alueelle tänä vuonna 2,7 miljoonaa euroa.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Kangasniemellä, kuten muuallakin Järvi-Suomessa, taajamien sähköverkon toimitusvarmuus on saatu kuntoon jo aiemmin. Nyt Järvi-Suomen Energia keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Kangasniemellä yhtiö parantaa tänä vuonna runkoyhteyttä Toivakkaan Hännilän, Makkolan ja Särkimäen välillä. Tällä hetkellä iso osa lähes 60 kilometrin maakaapeliyhteydestä on saatu valmiiksi. Nyt alkaa ilmajohtoverkon rakentaminen 13 kilometrin matkalle.

Järvi-Suomen alueen haasteellinen maasto vaikuttaa siihen, millä tavalla uutta runkoverkkoyhteyttä rakennetaan. Maakaapeloinnin kustannukset saattavat kallioisessa, kivisessä ja vesistöjen rikkomassa maastossa kasvaa yli kaksinkertaisiksi, jolloin ilmajohtolinja on toimiva ja taloudellinen ratkaisu.

Metsiä halkovan ilmajohtolinjan siirto teiden varsiin nopeuttaa vikojen paikantamista ja korjausta. Samalla myös tieliikenteen turvallisuus kasvaa, kun tienkäyttäjien näkyvyys paranee leveän johtokadun myötä. Ilmajohtolinjojen alta myös vapautuu hyötykäyttöön metsämaata.

Kangasniemen työmaa on yksi Järvi-Suomen alueen lukuisista seuduista, joilla sähköverkon rakentamista haastaa kivikkoisen maaston lisäksi vesistöt.

- Melkein joka työmaalla asennetaan myös vesikaapelia, rakennuttaja Rejlersin projekti-insinööri Ville Sepponen kertoo.

Makkola-Ohensalontie-työmaasta ei aiheudu haja-asutusalueen asukkaille suurta haittaa. Autoilijoiden on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen työmaaliikenne ja liikennejärjestelyt. Uuden verkon käyttöönotosta aiheutuvista lyhyistä sähkökatkoista sovitaan aina etukäteen.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle. Hankkeilla työllistetään paikallisia ammattilaisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Jani Siltala 010 210 4390, jani.siltala@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkostosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 16.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme