Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta Kangasniemellä

Jaa
Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Kangasniemellä vuonna 2023.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Kangasniemellä, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Kangasniemen Hokanniemessä on alkanut kaksivaiheinen, yhteensä neljän miljoonan euron investointi. Ensimmäisessä vaiheessa vanhaa ilmajohtoverkkoa korvataan yhteensä 52 kilometrin matkalla Voutilassa, Pösöniemessä, Levälahdessa, Leppäniemessä, Niinimäessä ja Hokassa.

Helposti vikaantuva, 1960-luvulla metsiin ja pelloille rakennettu vanha ilmajohtoverkko korvataan pääasiassa maakaapelilla.

- Sähköntoimitusvarmuus paranee paljon. Koska alue on heti Kangasniemen taajaman vieressä, pysyvää asutusta on runsaasti, Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Mikko Höylä kertoo.

Rakennuttaja Rejlers Finland Oy:n projekti-insinööri Ville Sepponen arvioi, että neljäsosa pienempien teiden maakaapeliyhteyksistä on jo tehty. Rakentaminen jatkuu kevään koittaessa.

- Työmaa näkyy siellä täällä liikenteeseen, mutta vaikutukset ovat pieniä, Sepponen sanoo.

Kahdenkymmenen kilovoltin maakaapeliverkko valmistuu loppuvuodesta. Pienjänniteverkon rakentaminen jatkuu vielä sen jälkeen.

Hankkeessa on mukana paikallinen Järvi-Suomen Valokuitu Oy, joka rakentaa valokuituverkkoa ja tarjoaa siihen liittyviä palveluita alueen asukkaille. Yhteishankkeella pystytään minimoimaan kaivuutöistä asukkaille syntyvä haitta ja jakamaan kaivuiden kustannuksia. Jos kiinnostusta valokuituliittymään löytyy, kannattaa olla yhteydessä valokuitumyyntiin mahdollisimman pian. Näin suunnittelu ja toimitus ehtii vielä saneerauksen yhteyteen.

Hokanniemen työmaan toinen vaihe toteutetaan niemen loppupäässä pääosin vuonna 2024. Tämä osuus rakennetaan ensisijaisesti ilmajohtona.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mikko Höylä 0102104375, mikko.hoyla@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme