Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta Kouvolassa

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Kouvolassa vuonna 2022.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Kouvolassa, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Kouvolassa uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna eri tavoin kahdella eri suunnalla. Maakaapelia vedetään Siikavan kylältä kohti pohjoista Mäntyharjuntietä pitkin aina Ansalahdentielle saakka. Uutta ilmajohtoa rakennetaan Siikavan kylältä kohti itää Ruokoniemeen saakka. Ilmajohto pystytetään pääosin Siikavantien ja Ruokoniementien varrelle.

- Alueella on paljon vakituisia ja vapaa-ajan asukkaita sekä maatiloja. Sähkön toimitusvarmuus paranee merkittävästi heillä kaikilla, kertoo Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Pentti Leinonen.

Investoinnin arvo on 1,8 miljoonaa euroa. Rakennuttaja Rejlers Finland Oy:n projekti-insinööri Tomi Räisäsen mukaan työt päästään aloittamaan touko-kesäkuussa. Kevään myöhästyminen on viivästyttänyt paitsi monien uusien työmaiden alkua myös viimevuotisten hankkeiden jälkitöitä. Kouvolan sähköverkon uuden parannushankkeen on määrä valmistua loppuvuonna 2022.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Pentti Leinonen 0102104379, pentti.leinonen@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 17.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme