Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta Luhangassa

Jaa
Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Luhangassa vuonna 2023.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Luhangassa, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Luhangassa uutta runkoyhteyttä rakennetaan keväällä 2023 Luhankjärveltä Retuenlahteen. Työmaa sijoittuu Hakulinniemen, Pyrylän, Tomolan, Kotkalahden, Siikaniemen ja Retuen alueille.

Vanha, 1960-luvulla metsään rakennettu keskijänniteilmajohtoverkko puretaan. Uusi keskijänniteilmajohtolinja rakennetaan pääasiassa Sysmäntien ja Tommolantien varteen. Joitain vanhoja haarayhteyksiä korvataan pienjännitemaakaapelilla. Yhteensä uutta verkkoa rakennetaan 20 kilometriä.

- Sähkön toimitusvarmuus paranee työmaata laajemmalla alueella, kertoo Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Mikko Höylä.

Maakaapeliosuudet on pääasiassa jo tehty. Ilmajohtolinjan rakentaminen alkaa keväällä 2023. Rakennuttaja Rejlers Finland Oy:n projekti-insinööri Ville Sepponen toivoo alueella liikkuvilta tarkkaavaisuutta.

- Maasto on haastavaa, sillä siellä on paljon kalliota ja korkeuseroja, Sepponen sanoo.

Työmaa kiertää paikallisen luonnonsuojelualueen. Uuden runkoyhteyden on määrä valmistua lokakuussa 2023. Vanhan verkon purkutyöt tehdään talvella ja keväällä 2024.

Investoinnin arvo on 700 000 euroa. Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mikko Höylä 0102104375, mikko.hoyla@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme