Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähkön toimitusvarmuutta poikkeuksellisen laajasti Juvalla

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Juvalla vuonna 2022.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Juvalla, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Juvalla uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna peräti kuudella eri työmaalla yhteensä 157 kilometriä. Suurin osa niistä sijoittuu Koikkalan ja Risulahden alueelle. Lisäksi uutta maakaapeli- ja ilmajohtoverkkoa rakennetaan Kilpolassa, Vuorenmaalla ja Mikkelin rajan tuntumassa. Järvi-Suomen Energian projektipäällikön Jani Siltalan mukaan yhteensä 5,6 miljoonan euron investointi parantaa sähkön toimitusvarmuutta kaikkialla Juvalla.

- Vanhat ilmajohtoverkot ovat olleet metsissä ja alttiita myrskyille. Ne kannattaa laittaa kerralla kuntoon. Kun kaikkien työmaiden vaikutuksen niputtaa yhteen, asukkaat hyötyvät todella paljon hyvin laajalla alueella, Siltala sanoo.

Sähkön toimitusvarmuuden parantaminen helpottaa esimerkiksi etätöiden tekoa, mikä taas vaikuttaa positiivisesti aluetalouteen. Uusien ilmajohtolinjojen rakentaminen teiden varsiin parantaa tiellä liikkujien näkyvyyttä. Ympäristökin huomioidaan. Kaivuiden jäljet ennallistetaan ja Vuorenmaan kulttuurimaisemassa osa muuntamoista verhoillaan ympäristöön sopivimmiksi laudoilla.

Juvan sähköverkon parannushankkeet valmistuvat loppuvuonna 2022. Kaivuutyöt alkavat heti, kun lumi on sulanut ja maasto kuivanut tarpeeksi. Kevään myöhästyminen on viivästyttänyt paitsi uusien työmaiden alkua myös viimevuotisten hankkeiden jälkitöitä. Turvallisuuskoordinaattorina toimiva Rejlers Finland Oy:n projektipäällikkö Mika Karhinen toivoo autoilijoilta varovaisuutta työmaa-alueilla.

- Valitettavasti työmailla tapahtuu vuosittain läheltä piti -tilanteita autoilijoiden kanssa.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja taloudellisesti. Tulevina vuosina investoinnit jatkuvat myös Juvalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Projektipäällikkö Jani Siltala 0102104390, jani.siltala@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 17.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme