Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähköverkkoa Enonkoskella ja Kerimäellä kaksiosaisella hankkeella

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Enonkoskella vuonna 2022.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Enonkoskella, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan kaksivuotisessa hankkeessa Enonkosken Hanhijärveltä Kerimäen Ala-Kuonaan. Tänä vuonna yhteys saadaan valmiiksi Kerimäen Kattilanmäkeen asti.

Järvi-Suomen Energian projektipäällikön Mika Mielikäisen mukaan asutus alueella on harvaa, mutta työmaa parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta isolla alueella.

- Hankkeessa uusitaan vanhaa metsien läpi kulkevaa ilmajohtoverkkoa pois. Uusi runkoyhteys vähentää vikoja paljon hankealuetta isommalla alueella sekä Enonkoskella että Kerimäellä, Mielikäinen kertoo.

Maakaapelia vedetään Enonkoskelta Kerimäen puolelle tänä vuonna kaikkiaan 46 kilometriä. Investoinnin arvo on 1,8 miljoonaa euroa. Työmaa kulkee pääasiassa Kattilanmäentien vartta. Koska kyseessä on soratie, kaivuita ei päästä aloittamaan kuin vasta toukokuussa maaston kuivettua tarpeeksi.

- Isoilla autoilla liikkuessa kelirikko pitää huomioita, rakennuttaja Rejlersin projekti-insinööri Antti Pietikäinen vahvistaa.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mika Mielikäinen 0102104377, mika.mielikainen@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 17.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme