Vihreät - De Gröna

Jäsenäänestyksessä Vihreiden uudesta puheenjohtajasta kaksi ehdokasta

Jaa
Vihreiden puoluehallituksen asettama vaalilautakunta vahvisti tänään kokouksessaan ehdokasasettelun neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen puolueen puheenjohtajasta. Vaalijärjestyksen ehdot täyttäviä ilmoituksia ehdokkaan asettamisesta puheenjohtajaksi tuli aikarajaan mennessä kaksi kappaletta.

Puheenjohtajiksi ovat jäsenäänestyksessä ehdolla kansanedustajat Saara Hyrkkö Espoosta sekä Sofia Virta Kaarinasta. 

Vaalilautakunnalle toimitettiin ilmoitus myös kolmannesta ehdokkaasta, mutta tätä esitystä ei oltu tehty vaalijärjestyksen mukaisesti.

Tietoa ehdokkaista 

Saara Hyrkkö on toisen kauden kansanedustaja Espoosta. Hyrkkö on 35-vuotias, koulutukseltaan diplomi-insinööri ja toimii Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. https://www.saarahyrkko.fi/ 

Sofia Virta on toisen kauden kansanedustaja Kaarinasta. Virta on 32-vuotias, koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja toiminut myös yrittäjänä. https://www.sofiavirta.fi/ 

Tietoa Vihreiden puheenjohtajavalinnasta

Vihreille valitaan kesällä puheenjohtaja jäsenäänestyksen pohjalta. Jäsenäänestyksen tulos julkistetaan puoluekokouksessa Seinäjoella 10.6.2023.

Puheenjohtajaehdokkaat tuli asettaa viimeistään 8.5. Jokaisella puolueen piirijärjestöllä ja valtakunnallisella liittojärjestöllä oli oikeus asettaa ehdokkaita jäsenäänestykseen. Ehdokkaan voi myös asettaa vähintään kaksi puolueen jäsenyhdistystä, joiden jäsenenä on yhteensä vähintään 50 äänioikeutettua jäsentä.

Puheenjohtajaehdokkaille järjestetään useita paneelikeskusteluita ympäri maata. Laajimmat näistä ovat 13.5. Helsingissä Musiikkitalolla sekä 23.5. Tampereella Technopoliksella, joihin myös media on tervetullut seuraamaan keskustelua. 

Vaali toimitetaan sähköisellä vaalialustalla. Äänestysaika alkaa maanantaina 29.5. ja päättyy torstaina 8.6. klo 12. Äänioikeus on kaikilla puolueen henkilöjäsenillä, jotka ovat maksaneet vuoden 2022 jäsenmaksun tai vuoden 2023 jäsenmaksun 14.5.2023 mennessä.

Koska asetettuja ehdokkaita on kaksi, jäsenäänestys suoritetaan yksinkertaisena enemmistövaalina, jossa enemmän ääniä saanut voittaa.

Vihreillä on vuodesta 2008 alkaen ollut voimassa päätös järjestää jäsenäänestys, mikäli ehdokkaita asetetaan useampia kuin yksi. Jäsenäänestys on järjestetty kaksi kertaa aiemmin.

Jäsenäänestys on muodollisesti neuvoa-antava, mutta jäsenäänestyksen tulosta pidetään puoluekokousta poliittisesti sitovana. Sen varmistamiseksi, että jäsenäänestys edustaa jäsenistön tahtoa, äänestyksen tulos lasketaan vain, jos jäsenäänestykseen osallistuu vähintään puolet äänioikeutetuista jäsenistä. Edellisessä jäsenäänestyksessä vuonna 2017 äänestysprosentti oli 66 %.

Päivittyvää tietoa puoluekokouksesta löytyy täältä. Jäsenäänestyksen vaalijärjestykseen voit tutustua täällä

Yhteyshenkilöt

Veli LiikanenPuoluesihteeriVihreät De Gröna

Puh:041 549 3338

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreät julkaisivat tiedepoliittisen ohjelman: Korkeakoulujen perusrahoitusta on vahvistettava ja tutkijoiden vakituisia työsuhteita lisättävä 15.5.2023 13:04:34 EEST | Tiedote

Vihreät esittää korkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamista, tutkijoiden vakituisten työsuhteiden määrän kasvattamista 30 prosentista 70 prosenttiin ja automaattista pysyvää oleskelulupaa tutkinnon suorittaneille ulkomaalaisille. Vihreät hyväksyivät tiedepoliittisen ohjelman puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä sunnuntaina 14.5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme