Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jätkäsaaren Bunkkerin kehittämishanke jatkuu

Jaa

Helsingin kaupunki ei tee valitusta Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä, jonka mukaan Jätkäsaaren Bunkkerin hankintaprosessi on ollut virheellinen.

Havainnekuva suunnitellusta Bunkkerista. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy
Havainnekuva suunnitellusta Bunkkerista. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy

Bunkkerin kehittämistä asunnoiksi, liikuntatiloiksi ja uimahalliksi valmistellaan vastedes tavallisen kiinteistökaupan muodossa, kuten hallinto-oikeuden syyskuussa tekemä päätös edellyttää. Hankkeen toteutuksesta päättää aikanaan uudelleen Helsingin kaupunginvaltuusto.

Tavoitteet Bunkkerin kehittämisen suhteen eivät ole muuttuneet. Asuntojen ja liiketilojen lisäksi Bunkkeriin on tarkoitus rakentaa julkiseen käyttöön liikuntatiloja ja uimahalli. Hankkeen viivästymisen vuoksi ne eivät valmistu samaan aikaan uuden Jätkäsaaren peruskoulun kanssa. Koululle suunnitellaan väliaikainen liikuntatilaratkaisu Bunkkerin valmistumiseen asti.

Hallinto-oikeuden Bunkkeria koskevan päätöksen valitusaika päättyy tänään. Valittamatta jättämisestä päättää Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaisesti kaupunginlakimies.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Outi Säntti, Länsisataman aluerakentamisprojektin johtaja
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
puh. 09 310 25976
outi.santti@hel.fi

Jaakko Stauffer, tekninen johtaja
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 505 3278
jaakko.stauffer@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva suunnitellusta Bunkkerista. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy
Havainnekuva suunnitellusta Bunkkerista. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mäkelänkadun uudistamiseksi tehdään katusuunnitelmia20.11.2018 14:04Tiedote

Mäkelänkatua aiotaan uudistaa mittavassa peruskorjauksessa, joka alkaa arviolta vuonna 2024. Parhaillaan on meneillään katusuunnitelmien laadinta. Suunnitelmat sivuavat myös Mäkelänkatua risteäviä katuja, Vääksyntietä, Elimäenkatua ja Hämeentietä sekä Lautatarhankatua. Suunnitelmaluonnokset esitellään torstaina 29. marraskuuta 2018 klo 18.00–20.00 Mäkelänrinteen lukion auditoriossa, Mäkelänkatu 47.

Kesäkioskien ja liikkuvien elintarvikehuoneistojen vedenlaadussa parannettavaa19.11.2018 11:26Tiedote

Helsingissä ja Espoossa viime kesänä kesäkioskien ja liikkuvien elintarvikehuoneiden käyttämästä talousvedestä otetuista näytteistä vain 11 prosenttia täytti talousvesiasetuksen mukaiset laatuvaatimukset ja -tavoitteet. Näytteistä seitsemän prosenttia ei täyttänyt laatuvaatimuksia ja 82 prosenttia ei täyttänyt laatutavoitteita. Laatuvaatimukset on asetettu suolistoperäistä saastumista ja mahdollisia taudinaiheuttajia kuvaaville mikrobeille. Laatutavoitteet on annettu mikrobeille, jotka kuvaavat yleistä hygieniaa. Tulokset viittaavat veden huonoon vaihtuvuuteen sekä säiliöiden likaisuuteen ja huonoon kuntoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme