Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jätkäsaaren Bunkkerin kehittämishanke jatkuu

Jaa

Helsingin kaupunki ei tee valitusta Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä, jonka mukaan Jätkäsaaren Bunkkerin hankintaprosessi on ollut virheellinen.

Havainnekuva suunnitellusta Bunkkerista. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy
Havainnekuva suunnitellusta Bunkkerista. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy

Bunkkerin kehittämistä asunnoiksi, liikuntatiloiksi ja uimahalliksi valmistellaan vastedes tavallisen kiinteistökaupan muodossa, kuten hallinto-oikeuden syyskuussa tekemä päätös edellyttää. Hankkeen toteutuksesta päättää aikanaan uudelleen Helsingin kaupunginvaltuusto.

Tavoitteet Bunkkerin kehittämisen suhteen eivät ole muuttuneet. Asuntojen ja liiketilojen lisäksi Bunkkeriin on tarkoitus rakentaa julkiseen käyttöön liikuntatiloja ja uimahalli. Hankkeen viivästymisen vuoksi ne eivät valmistu samaan aikaan uuden Jätkäsaaren peruskoulun kanssa. Koululle suunnitellaan väliaikainen liikuntatilaratkaisu Bunkkerin valmistumiseen asti.

Hallinto-oikeuden Bunkkeria koskevan päätöksen valitusaika päättyy tänään. Valittamatta jättämisestä päättää Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaisesti kaupunginlakimies.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Outi Säntti, Länsisataman aluerakentamisprojektin johtaja
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
puh. 09 310 25976
outi.santti@hel.fi

Jaakko Stauffer, tekninen johtaja
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 505 3278
jaakko.stauffer@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva suunnitellusta Bunkkerista. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy
Havainnekuva suunnitellusta Bunkkerista. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 16.2.201816.2.2018 17:03Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-02-16_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu joka toinen perjantai. Seuraava kokous on 2.3. klo 15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Tietoja rakennusten energian kulutuksesta ja mahdollisuuksista energian säästämiseen nyt avoimena datana14.2.2018 15:11Tiedote

Helsingin älykkäällä 3D-kaupunkitietomallilla toteutettu Energia- ja ilmastoatlas on uusi työkalu ilmastonmuutoksen hillintään ja energiatehokkuuden parantamiseen. Atlaksessa on suuri määrä rakennusten energiatietoja: muun muassa tietoja lämmitystavoista, tehdyistä peruskorjauksista ja energiatodistuksista. Lisäksi siinä on tiedot Heka Oy:n vuokrakerrostalojen kiinteistösähkön, kaukolämmön ja veden kulutuksesta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 13.2.201813.2.2018 17:23Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kaupunkiymparisto-paatostiedotteet&year=2018 Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme