Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jätkäsaaressa Tyynenmerenkadun ja Rionkadun risteyksessä alkaa katutyö

Jaa

Helsingin kaupunki toteuttaa muutoksia Tyynenmerenkadun ja Rionkadun risteysalueen liikennejärjestelyihin. Syyskuussa alkava katutyö aiheuttaa haittaa liikenteelle. Työmaan valmistuttua Länsisataman raskas liikenne alkaa käyttää Tyynenmerenkatua.

Suunnitelma risteyksestä muutostöiden jälkeen.
Suunnitelma risteyksestä muutostöiden jälkeen.

Liikenneturvallisuuden ja alueen asukkaiden asuinviihtyvyyden kannalta on tarkoituksenmukaisinta, että sataman raskas liikenne ohjataan Rionkadun liittymän kautta satama-alueelle ja sieltä pois, jolloin raskaat ajoneuvot jonottavat laivoihin pääsyä suljetulla satama-alueella.  

Länsisataman raskas liikenne ohjataan pois Atlantinkadulta ja Länsisatamankadulta, jotka ovat asuntokatuja. Liikennejärjestely on tarpeen myös ensi vuonna alkavan Atlantinsillan rakentamista varten.

Tyynenmerenkadun ja Rionkadun risteykseen rakennetaan kiertoliittymä. Tyynenmerenkadun ylittävät suojatiet poistuvat Rionkadun kohdalta, ja liikennevalot poistetaan risteyksestä. Lähimmät suojatiet ovat noin 80 metriä pohjoiseen ja noin sata metriä etelään päin kohti satamaterminaalia.

Vaikutukset liikenteeseen työmaan aikana

Moottoriajoneuvot: Kulkuyhteydet turvataan.

Jalankulku ja pyöräily: Tyynenmerenkadun kävely- ja pyöräilytie sekä Jätkäsaarenlaiturin reitti suljetaan. Jalankulku ja pyöräily ohjataan kulkemaan Hietasaarenkujaa pitkin.

Julkinen liikenne: ei vaikutuksia.

Työmaa valmistuu suunnitelman mukaan kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katurakentaminen
Helsingin kaupungin rakentamispalvelu-liikelaitos Stara
Eila Hägg, tuotantopäällikkö
p. 09 310 70042
eila.hagg@hel.fi

Rakennuttaminen
Kaupunkiympäristön toimiala
Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
puh. 09 310 20569
anna.nyyssonen@hel.fi

Jätkäsaaren aluerakennusprojekti
Kaupunginkanslia
Outi Säntti, projektinjohtaja
puh. 09 310 25976
outi.santti@hel.fi

Kuvat

Suunnitelma risteyksestä muutostöiden jälkeen.
Suunnitelma risteyksestä muutostöiden jälkeen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 2.4.20202.4.2020 17:11:37 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 2.4.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 16.4.2020.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 31.3.202031.3.2020 19:06:15 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 30.3. Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme