Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL keskeyttää lakon Destiassa: Ammattiliitto valmiina uusiin toimiin nopeasti

Jaa

Ammattiliitto JHL on äärimmäisen pettynyt Destian päätökseen vaihtaa työnantajaliittoa. Muutos tulee yhtiön ammattitaitoisille työntekijöille kalliiksi, tulot tippuvat jopa yli tuhat euroa vuodessa. JHL keskeyttää Destian lakon maanantaina 28.6., mutta seuraa yhtiön tilannetta ja on nopeasti valmis uusiin toimiin.

Destian päätös vaihtaa työnantajaliittoa on pöyristyttävää sopimusten halveksumista, ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sivaltaa.

Yhtiö kertoi torstaina 24.6., että se vaihtaa työnantajaliittoa Paltasta Infra ry:hyn. Loikan seurauksena yhtiön työehtosopimukset muuttuvat vuoden 2022 alkupuolella.

Destia ei ole ollut asiasta missään yhteydessä JHL:n kanssa, vaikka yhtiöllä on voimassa JHL:n kanssa tehty työehtosopimus. Työntekijöille Destian ilmoitus on karu uutinen.

Miljoonavoittoja takova yhtiö väittää, että sen tarkoitus ei ole heikentää työehtoja. Käytännössä sopimuksen muutos tietää vuodessa yli tuhannen euron tulonmenetyksiä monelle työntekijälle.

– Suomen suurin infra-yhtiö Destia halveksuu sopimiaan työehtoja. Olen äärimmäisen pettynyt yhtiön toimintaan. Johdon ahneudella ei tunnu olevan mitään rajaa. Viime vuonna yhtiö kirjasi liki 11 miljoonan voitot. Ilmeisesti se ei riitä, vaan lisätulot pitää repiä työntekijöiden tilipussista ja selkänahasta. Neuvotteluja ei käynnistetty pyynnöistämme huolimatta. Julkisuudesta saatu viesti kertoo neuvottelukulttuurin muuttumisesta, Niemi-Laine sivaltaa.

Destia kertoo tiedotteessaan, että yhtiön työehdoista aiotaan pitää huolta paikallisella sopimisella. On kuitenkin täysin hämärän peitossa, kenen kanssa yhtiö aikoo työehdoista neuvotella.

JHL keskeyttää järjestölliset toimenpiteensä Destian ilmoituksen vuoksi. Ammattiliitto seuraa asiaa tarkkaa ja palaa asiaan, kun saa Destialta lisätietoa tilanteesta. Niemi-Laine korostaa, että JHL on nopeasti valmis uusiin toimiin, jos tilanne vaatii.

Lisätiedot:

Päivi Niemi-Laine 040 702 4772

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL fortsätter att ta strid mot Destias lönesänkningar: Bolaget vägrar förhandla, fackförbundet utlyser strejk under midsommarveckan18.6.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Destia håller styvnackat fast vid sina avsikter att byta till ett billigare kollektivavtal. Bytet skär ner lönerna med hundratals eller upp till tusen euro i året. JHL blir tvunget att försvara sig mot bolagets anställningsvillkor med en ny strejk. Fackförbundet är berett att förhandla om anställningsvillkoren med snabb tidtabell men Destia vägrar upprepade gånger att samarbeta.

JHL jatkaa taistelua Destian palkkapoljentaa vastaan: Yhtiö ei suostu neuvottelemaan, ammattiliitto lakkoon juhannusviikolla18.6.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Destia pitää jääräpäisesti kiinni aikeistaan vaihtaa halvempaan työehtosopimukseen. Vaihto nirhaisee palkoista satoja tai jopa tuhat euroa vuodessa. JHL joutuu puolustamaan yhtiön työehtoja uudella lakolla. Ammattiliitto on valmis neuvottelemaan työehdoista nopealla aikataululla, mutta Destia kieltäytyy toistuvasti yhteistyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme