Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL vaatii HUSia maksamaan hoitajille ja henkilökunnalle luvatut lisät

Jaa

HUS on päättänyt syyskuussa maksaa hoitajille ja henkilökunnalle koronalisiä. Nyt HUS on perumassa päätöstään ja henkilöstö jäämässä ilman jo luvattuja lisiä. Ammattiliitto JHL vaatii maksamaan lisät aiemmin tehdyn päätöksen mukaisesti.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii HUSia maksamaan välittömästi hoitajille ja henkilökunnalle luvatut lisät. Tällä hetkellä hoitajat jättävät työnsä, koska eivät luota työnantajaan. Jaksaminen on kovilla koronan vaikean tilanteen vuoksi.

- Raha ei voi olla kortilla, kun on kyse ihmisen hengestä ja terveydestä. Hoitajat ja henkilökunta ovat aivan lopen uupuneita tässä koronahelvetissä. Nyt työnantajan on pidettävä kiinni lupauksista ja maksettava lisät välittömästi. Näin estetään hoitajien ja henkilökunnan joukkopako, mitä nyt jo tapahtuu, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo.

Joulun aikaan koronapiikin arvellaan kasvavan entisestään. Jos hoitajia ja henkilökuntaa ei ole riittävästi, potilaita kuolee enemmän.

-  Suomi on koronakriisissä. HUSin on ymmärrettävä, että rahallisilla korvauksilla lisätään nyt hoitajien ja henkilökunnan joustamista ja jaksamista. HUS on velkaa hoitajille ja henkilöstölle kunnon korvauksen, Niemi-Laine toteaa.

Lisätietoja: Päivi Niemi-Laine, puheenjohtaja JHL, 040 702 4772

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Jopa kolme neljästä koulunkäynninohjaajasta on kohdannut työssään väkivaltaa – Perusopetuslakia on muutettava oppilaiden ja henkilöstön turvallisuuden takaamiseksi13.1.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Ammattiliitto JHL vaatii, että koulunkäyntiavustajille ja -ohjaajille on mahdollistettava laillinen oikeus pitää oppilasta aloillaan, kun aggressiivisen käytöksen estäminen ja järjestyksen ylläpitäminen sitä vaatii. Tällä hetkellä lainsäädäntö kieltää koulunkäynninohjaajilta kiinnipitämisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme