Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:n ja Jytyn lakko Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä peruuntuu

Jaa

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päätti perjantaina 27. toukokuuta peruuttaa paikalliset neuvottelut palkankorotuksista vain yhden osapuolen kanssa. Päätöksestä johtuen ammattiliitot JHL ja Jyty peruuttavat lakkovaroituksensa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri päätti aiemmin aloittaa neuvottelut ainoastaan Sote ry:n kanssa paikallisesta sopimuksesta. Neuvotteluihin ei kutsuttu kaikkia pääsopijajärjestöjä. Julkisen alan unioni JAU (= ammattiliitot JHL ja Jyty) vaativat lakkovaroituksen voimin pääsyä samaan neuvottelupöytään. Lakkovaroitus oli annettu ajalle 6.-7.6.2022.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päätti perjantaina 27. toukokuuta peruuttaa paikalliset neuvottelut palkankorotuksista vain yhden osapuolen kanssa. Tästä johtuen JHL ja Jyty peruuttavat lakkovaroituksensa.

- Ainoa vaatimuksemme oli, että Jyty ja JHL sekä JUKO olisi kutsuttu mukaan neuvotteluihin. Koska sairaanhoitopiiri päätti lopettaa neuvottelut kokonaan, ei lakollemme ole enää perustetta, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima sanovat.

JHL ja Jyty toivovat pikaista ratkaisua kunta-alan työehtokiistaan, jotta kaikki kunta-alan palkansaajat saisivat heille kuuluvat palkankorotukset. Jokainen kuukausi ilman palkankorotuksia on tappio työntekijöille.

Lisätietoja:

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772

Ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima, 050 591 2341

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme