JLL perustaa Suomeen kiinteistörahoituksen neuvonantopalvelun

Jaa

Maailman johtava kiinteistöneuvonantajapalveluiden tarjoaja JLL laajentaa Debt & Financial Advisory -palvelunsa myös Suomeen vastaamaan kasvavaan kysyntään. Uutta palvelua Suomessa vetämään tulee Eemeli Lehto.

Eemeli Lehto
Eemeli Lehto

Kiinteistösijoitusmarkkinan nopea kasvu luo kysyntää myös uudentyyppisille rahoitusratkaisuille. Perinteisen pankkirahoituksen rinnalle on noussut yhä monipuolisempia rahoitusvaihtoehtoja samalla kun markkinoille on tullut uusia luotottajia kuten vakuutusyhtiöitä ja velkarahastoja.

Rahoitusinstrumenttien monipuolistuminen vaatii yritysjohdolta aiempaa laajempaa ja  syvällisempää osaamista, mikä on luonut kasvavan markkinan myös neuvonannolle. 

“JLL on nyt jo Suomen johtava toimija osto- ja myyntineuvonannossa noin 30% markkinaosuudella. Velkaneuvonanto mahdollistaa sijoittajien kokonaisvaltaisen palvelemisen sillä pystymme auttamaan heitä monipuolisesti myös rahoitukseen liittyvien tarpeiden osalta”, JLL:n  toimitusjohtaja Tero Lehtonen sanoo. 

JLL Debt & Financial Advisory -palvelusta vastaamaan on nimitetty Eemeli Lehto 1. syyskuuta 2021  alkaen. Eemeli toimi ennen JLL:lle siirtymistään Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman  kiinteistösijoituksiin keskittyneen Ylvan talousjohtajana. Tätä ennen Eemeli on toiminut  velkajärjestelyjen parissa Senior Managerina Danske Bankin Debt Capital Markets -yksikössä.

”Olen luonnollisesti innoissani uuden edessä ja hyppään motivoituneena mukaan JLL:n tiimiin. On upea mahdollisuus päästä johtamaan ja rakentamaan palvelua, jolle on todellakin tilausta markkinalla. Usein rahoitusjärjestelyt ja -transaktiot vaativat erityisosaamista, jota alamme nyt tarjoamaan myös JLL:n asiakkaille. Aikaisempi laaja kokemukseni sekä monipuolisten rahoitusjärjestelyjen parista pankista että viimeisimpänä asiakkaan puolelta Ylvasta on kokonaisvaltainen yhdistelmä, joka tarjoaa erinomaiset lähtökohdat uudessa roolissani vastata asiakkaiden tarpeisiin ja haasteisiin.”

JLL nousi globaalin velka- ja rahoitusneuvonannon markkinajohtajaksi ostettuaan vuonna 2019 alan  johtavan yrityksen, yhdysvaltalaisen HFF:n. Ruotsin markkinajohtaja JLL on ollut vuodesta 2015  lähtien.

Palvelulle voimakas kysyntä 

JLL teetti Pohjoismaita koskevan kyselyn haastattelemalla kansainvälisiä kiinteistöluotonantajia. Kyselyn mukaan peräti 69 prosenttia EMEA-alueella toimivista luotottajista haluaa tulevaisuudessa luotottaa myös suomalaisia kohteita. Vasta 28 prosenttia kyselyyn vastanneista on näin jo tehnyt. Olennaista onkin, että sijoittajien rahoitustarpeet saadaan jatkossa kohtaamaan aiempaa paremmin tarjonnan kanssa. 

Debt & Financial Advisory -palvelu on suunnattu niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin kiinteistösijoittajille, jotka hyödyntävät ulkopuolista rahoitusta investoinneissaan.  

JLL:n Capital Markets -yksikön johtajan Tero Uusitalon mukaan palvelu pitää sisällään esimerkiksi investointikohteen rahoituksen järjestämisen, mahdollisen uudelleenrahoituksen, rahoitusehtojen neuvottelemisen, salkun riskiprofiilin kehittämisen, pääomarakenteen muokkaamisen ja optimoinnin ja suojausstrategian päivityksen.

“Tulevaisuudessa voimme pohtia myös palvelun laajentamisen kiinteistöistä koskemaan esimerkiksi infrahankkeita, jos asiakkaat niin toivovat”, Uusitalo sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tero Uusitalo, Co-Head of Capital Markets, tero.uusitalo@eu.jll.com, 040 010 3450.

Eemeli Lehto, Head of Debt and Financial Advisory, eemeli.lehto@eu.jll.com, 050 324 5919

Kuvat

Eemeli Lehto
Eemeli Lehto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

JLL Finland
Keskuskatu 5 B
00100 Helsinki

020 7619960https://www.jll.fi/

JLL on johtava toimitilojen asiantuntija, 16,6 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdolla ja 6,1 miljardin dollarin nettoliikevaihdolla (2020). Yritys on mukana Fortune 500-listalla.

Yrityksen yli 90.000 työntekijää palvelevat 80 maassa ja lähes 300 toimistossa asiakkaitaan laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa.

JLL on Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, jonka noin 70 työntekijää palvelevat Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita.

JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle Inc. brändinä. Lisätietoja  www.jll.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta JLL Finland

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme