SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Jo sadas ABC-latausasema avattiin – verkoston avaustahti jatkuu ripeänä

Jaa

S-ryhmän valtakunnallisen sähköautojen latausverkoston ABC-latauksen sadas asema avattiin Jyväskylään Solo Sokos Hotel Paviljonkiin 13.7.2022. Tämän lisäksi ABC-latausasemia on työn alla eri vaiheissa lähes 100 eli verkoston laajeneminen jatkuu vauhdilla. ABC-latausasemia avautuu viikoittain.

Lähimmän ABC-latausaseman sijainnin voit tarkistaa ABC-mobiilista.
Lähimmän ABC-latausaseman sijainnin voit tarkistaa ABC-mobiilista.

ABC-latausverkoston sadalla asemalla on yhteensä jo 656 sähköautojen latauspistettä, joilla voi ladata auton joko perus-, teho- tai suurteholatauksella. Verkoston rakentaminen S-ryhmän toimipaikkojen yhteyteen käynnistyi viime vuoden keväänä. Vuoden 2022 aikana sähköautoilijat ovat ajaneet täysin uusiutuvalla, tuulivoimalla tuotetulla ABC-latauksen sähköllä arviolta 15 000 000 kilometriä.

– Viime vuonna avasimme yhteensä 50 ABC-latausasemaa painottuen pääkaupunkiseudulle ja läntiseen Suomeen. Tänä vuonna avatut 50 asemaa ovat laajentaneet verkostoa kattaen myös Kaakkois- ja Itä-Suomea. Lisäksi työn alla on lähes 100 asemaa, kertoo ABC-latauksesta vastaava Olli Tervonen SOK:lta.

Alkukesästä uusia asemia on avattu vilkkaiden kesäreittien varrelle muun muassa seuraaviin kohteisiin: ABC Juva, Kuortti ja Mikkeli Pitkäjärvi, Prisma Pieksämäki ja Savonlinna, Prisma Liisanlehto Vaasa, S-market Kuhmo ja Vuokatti sekä Original Sokos Hotel Valjus Kajaani. Helsingin keskustan ensimmäiset suurteholaturit avattiin S-market Bulevardin yhteyteen kesäkuun lopussa.

– Uusissa avauksissa satsaamme erityisesti teho- ja suurteholataukseen. Olemme avanneet lyhyessä ajassa lähes 300 teho- ja suurteholatauspistettä sähköautoilijoiden iloksi erityisesti ABC-asemien ja S-ryhmän markettien yhteyteen, Tervonen sanoo.

Latausta kattavien palveluiden äärellä

ABC-latausverkosto rakentuu Prisma-, S-market-, Sale- ja Alepa-myymälöiden lisäksi myös ABC-asemien ja Sokos Hotellien yhteyteen.

– Latausasiakkaamme selkeästi arvostavat ruokakaupan yhteydessä olevaa latausasemaa. Rakennamme latausverkostoa sinne, missä asiakkaamme liikkuvat ja viettävät aikaa eli kattavien palveluiden yhteyteen. ABC-liikennemyymälät varmistavat monipuolisella tarjonnallaan matkan jatkumisen ja hotelleissa laturit helpottavat erityisesti lomailevien ja työmatkoja tekevien sähköautoilijoiden matkantekoa, Olli Tervonen kertoo.

Lähimmän ABC-latausaseman ja ajantasaisen verkoston voi tarkistaa ABC-mobiilista, jonka avulla lataus myös maksetaan kätevästi.

ABC-latausasemia on tällä hetkellä yhteensä 100 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä 656 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 382, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 170 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 150 kW) 104 kappaletta. Ensimmäinen ABC-latausasema avattiin 27.4.2021 Prisma Itäkeskuksen yhteyteen Helsinkiin.

Lisätietoa ABC-latauksesta ABC-mobiilissa ja osoitteessa https://www.abcasemat.fi/fi/abc-lataus/sahkoauton-lataus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Olli Tervonen, sähköisen liikenteen päällikkö, ABC-ketjuohjaus, p. 010 768 0938, olli.tervonen(at)sok.fi

Kuvat

Lähimmän ABC-latausaseman sijainnin voit tarkistaa ABC-mobiilista.
Lähimmän ABC-latausaseman sijainnin voit tarkistaa ABC-mobiilista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on lähes 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmä laskee yli tuhannen toimipaikkansa lämpötilaa ja varautuu vähentämään sähkönkulutustaan huippukulutuspiikeissä21.9.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

S-ryhmä sitoutuu kantamaan oman vastuunsa valtakunnallisissa energiansäästötalkoissa. S-ryhmä laskee yli tuhannen toimipaikkansa lämpötilaa yhdellä asteella. Lisäksi kaupparyhmässä varaudutaan vähentämään sähkönkulutusta valtakunnallisten huippukulutuspiikkien aikana aamukahdeksalta ja iltaviideltä. Myös henkilöstö osallistuu ideoimaan energiansäästövinkkejä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme