If Vakuutus

Jo yli kolmannes sähköautoilijoista valitsee Ifin – autovakuutus uudistui sähköautoilijoiden tarpeisiin sopivaksi

Jaa

Pohjoismaisena vakuutusyhtiönä Ifillä on kokemusta sekä sähköautoilun vakuuttamisesta että riskeistä jo 15 vuoden ajalta. If uudisti autovakuutustaan ja kysyi asiakkailta, millaisia huolenaiheita heillä on sähköautoiluun liittyen. Asiakkailta saadun palautteen ja yhtiön laajan kokemuksen avulla autovakuutus on nyt viritetty sähköautoilijoiden tarpeisiin sopivaksi.

Sähköauto kytketään lataukseen.
Sähköauto kytketään lataukseen.

If on vakuuttanut jo yli 100 000 sähköautoa Pohjoismaissa. Vastaavaa kokemusta ei Suomessa löydy muilta vakuutusyhtiöiltä.

Ifin toimintamaista Norjassa autoliikenteen sähköistyminen on vuosia Suomea edellä. Tammi-huhtikuussa Norjassa myytävistä uusista henkilöautoista jo yli 80 prosenttia oli täyssähköisiä. Ruotsissa osuus oli 27 prosenttia. Suomessa ensirekisteröinneistä alkuvuonna on ollut täyssähköautoja 14 prosenttia.

Huhtikuussa Suomessa rekisteröitiin 500 uutta sähköautoa yksityishenkilöiden käyttöön. If vakuutti niistä yli kolmanneksen (34,8 prosenttia).

- Olen iloinen, että Ifiin luotetaan sähköautojen vakuuttajana. Jatkossa pystymme palvelemaan sähköautoilevia asiakkaitamme entistä paremmin, kommentoi Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Eero Färkkilä.

Turvaa tien päällä, jos sähkö loppuu kesken

Ennen autovakuutuksen uudistamista If selvitti nykyisten ja potentiaalisten sähköautoilijoiden suurimpia huolenaiheita asiakaskyselyllä.

 Huolenaiheista yleisin oli sähkön loppuminen kesken ajon. Tähän vastataksemme laajensimme kaskojemme hinausturvan koskemaan myös latauksen loppumista, kertoo Färkkilä.

Jatkossa Ifissä vakuutetulle sähköautoilijalle korvataan hinaus lähimmälle latauspisteellä Suomessa, muissa Pohjoismaissa sekä EU- ja ETA-alueella.

Toinen suuri sähköautoiluun liittyvä huoli liittyi lataamisen ja akkuihin. Akut kuuluvat Ifin kaskovakuutuksiin, joten niiden vahingot korvataan kolareissa ja muissa vahinkotilanteissa muiden osien tapaan. Myös latausjohto sisältyy vakuutukseen. Kotilatausasema puolestaan kuuluu Ifin laajaan kotivakuutukseen.

Huolella valitut korjauskumppanit

Ifillä on pitkän vakuuttamiskokemuksen myötä hyvä käsitys sähköautojen riskeistä. Korjauskumppaneiksi on siitä syystä valittu uuden teknologian hyvin tuntevia liikkeitä.

 Tiedämme, millaisia sähköautojen riskit ovat ja niiden korjaamiseen tarvitaan tietynlaista osaamista. Edellytämme korjauskumppaneiltamme alan uusimpien laatu- ja turvallisuusstandardien noudattamista. He ovat myös sitoutuneet kestävän kehityksen periaatteisiin, Färkkilä kertoo.

Kaikki uudet ominaisuudet sisältyvät 21.5.2022 alkaen kaikkiin Ifin vanhoihin ja uusiin henkilöautojen kaskovakuutuksiin.

Lue lisää:

Sähköauton vakuutus

Sähköauton lataaminen

Suomalainen valitsisi sähköauton, jos hinnalla ei olisi väliä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sähköauto kytketään lataukseen.
Sähköauto kytketään lataukseen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Millainen on hyvä kotilatauspiste ja uskaltaako kesämökillä ladata? Näin lataat sähköautosi turvallisesti12.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Sähköautojen yleistyessä myös latauspisteiden tarve kasvaa. Yhä useamman taloyhtiön ja omakotitalon pihassa komeilee oma latauspiste. Reissussa lataaminen hoituu yleisillä latauspaikoilla, mutta myös kaverin mökillä tilapäinen lataaminen voi onnistua, kunhan sähköverkko ja pistokkeet ovat hyvässä kunnossa. Tärkeimmät turvallisen lataamisen säännöt pätevät latasit sähköautoasi missä tahansa.

If tutki: Heinäkuinen lauantai on matkapuhelimelle kohtalokas – pidä huolta puhelimesta kesäfestareilla4.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Heinäkuussa matkapuhelimia särkyy ja varastetaan selvästi muita kuukausia enemmän. Parin viime vuoden aikana varkausvahinkoja on tapahtunut alle puolet aiempiin vuosiin verrattuna, mutta alkuvuonna varkaudet ovat jälleen lisääntyneet. Isojen festivaalien ja muiden yleisötapahtumien palatessa rytinällä kesäkalentereihin on syytä olla puhelimen kanssa tarkkana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme