SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Joensuulaisen Original Sokos Hotel Kimmelin uudistustyö on alkanut vauhdilla. Ensimmäisen vaiheen pääurakoitsijana paikallinen Eero Reijonen Oy.

Jaa

Joensuun Sirkkalanpuistossa sijaitseva Original Sokos Hotel Kimmel on suljettu ja talon uudistustyöt ovat alkaneet vauhdikkaasti. Nyt puretaan siipiosan hotellihuoneita ja Sirkkala-salia uuden tieltä. Uudistuksen työllistävä vaikutus on merkittävä jo ensi vaiheessa: hanke työllistää 40 pohjoiskarjalaista rakennusalan ammattilaista. Ensimmäisen vaiheen pääurakoitsijana toimii liperiläinen Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy. Hotellin siipiosan uudistus – ja samalla projektin ensimmäinen vaihe – valmistuu syyskuussa 2021.

Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu. Talvi 2021.
Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu. Talvi 2021.

– Alkuperäinen tarkoitus oli pitää hotelli auki uudistustyön ajan ja toteuttaa työt vaiheittain. Korona vaikutti kevään asiakasmääriin niin merkittävästi, että päätimme tammikuussa sulkea hotellin ja nopeuttaa uudistusta. Sulkeminen säästää aikaa ja rahaa sekä poistaa asiakkaille aiheutuvat meluhaitat, kertoo myynti- ja matkailujohtaja Tiina Kanninen Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta.

Hotelli Kimmel avautuu kesän/alkusyksyn aikana, ja avausaikataulu täsmentyy koronatilanteen kehittymisen ja uudistustöiden etenemisen myötä.

Paikalliset rakennustyöntekijät uutta luksusta luomassa

Original Sokos Hotel Kimmelin hankekokonaisuuteen kuuluu mm. laajat purkutyöt, täydellinen pintaremontti, talotekniikan perusteellinen uudistaminen sekä pihatyöt. Jatkossa uutta ovat niin lattiat, sisäkatot, putket, sähköt, äänieristys, ikkunat, ovet kuin koko sisustus. Purkutyöt aloitettiin tammikuussa 2021. Ne etenevät kerroksittain ja jatkuvat maaliskuulle saakka. Purun jälkeen alkavat rakennuksen sisätyöt, kuten laatoitukset ja väliseinien äänieristys, vaiheittain. Kimmelin mittava uudistushanke työllistää ison joukon eri alojen ammattilaisia niin suunnitteluun, uuden rakentamiseen, LVI-töihin, sisustukseen, maalaukseen kuin pihatöihin.

– Talotekniikka uusitaan lähes kokonaan, eli samaan aikaan meidän rakennusmiesten kanssa työskentelevät LVI- ja sähköalan ammattilaiset. Hanke työllistää merkittävästi paikallisia ammattilaisia: ensimmäisessä vaiheessa Kimmelissä työskentelee 30 purku- ja rakennusmiestä. Lisäksi työmaalla on päivittäin muiden toimijoiden kautta kymmenkunta LVI- ja sähköalan paikallista ammattilaista, kertoo rakennustoimiston hallituksen puheenjohtaja Eero Reijonen.

E. Reijonen on ollut mukana PKO:n hotellihankkeissa aiemminkin.

– Olemme toteuttaneet Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle useita projekteja, muun muassa Break Sokos Hotel Bomban mittavan uudistuksen. On hatunnoston arvoista, että osuuskaupan strategian mukaisesti projekteihin valitaan toteuttajat omasta maakunnasta, Reijonen toteaa.

Paikalliset toimijat ovat vahvasti Kimmelin uudistuksessa kiinni. LVI-urakoitsija on kiteeläinen LVI-Bioneerit Oy, sähköurakoitsijana kontiolahtelainen Sähköasennus Kuronen Oy ja automaatiourakan tekevät Schneider Electric Oy:n pohjoiskarjalaiset ammattilaiset. Rakennesuunnittelun tekee joensuulainen Insinööritoimisto Kantelinen Oy, LVISA-suunnittelusta puolestaan vastaa Granlund Joensuu Oy. Arkkitehti- ja sisustussuunnittelussa käytetään hotellihankkeissa meritoitunutta Sisustus- ja arkkitehtitoimisto Puroplan Oy & Jaakko Puro Oy:tä Helsingistä.

Näköalasviittejä ja Superior-huoneita

Siipiosaan valmistuu Superior-tason huoneita sekä uusia näköalasviittejä, joista avautuvat hienot näkymät Pielisjoen rantamaisemaan. Uudet hotellihuoneet tarjoavat vieraille nykykarjalaista luksusta, joka tarkoittaa paitsi laadukasta toteutusta myös vahvaa värimaailmaa, maiseman avaamista vieraille ja luonnonläheisten materiaalien käyttöä. Hotellin toinen vaihe eli kantaosan, aulan ja sisäänkäynnin uudistustyöt aloitetaan maaliskuun alussa 2021. Koko urakka on pääosin valmis vuoden 2021 loppuun mennessä.

Uudistuksen kokonaiskustannus on 19 miljoonaa euroa, ja työllisyysvaikutus 323 henkilötyövuotta. Uudistuksessa hotelliin luodaan nykykarjalaista luksusta, joka viehättää laadukasta hotellielämystä etsivää vapaa-ajan-, kokous- ja bisnesmatkaajaa. Original Sokos Hotel Kimmelin sijainti jokimaisemassa ja puiston laidalla tuo karjalaisen luonnon mukaan kokonaiselämykseen.

Lisätietoja: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen, p. 050 440 3385, s-posti tiina.kanninen@sok.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, puh. 050 440 3385, tiina.kanninen@sok.fi

Kuvat

Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu. Talvi 2021.
Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu. Talvi 2021.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

Original Sokos Hotel Kimmel on itäisen Suomen ykköstapahtumapaikka Joensuun Sirkkalan puistossa, Pielisjoen rannalla. Hotellissa on 230 huonetta, kaksi ravintolaa, yökerho, juhlasali, 11 kokoustilaa sekä saunaosasto. Hotelli uudistuu täysin vuoden 2021 aikana.

Uudistuva hotelli Kimmel tulee henkimään nykykarjalaista luksusta hyvinvointipalveluineen ja monipuolisine tapahtumatiloineen. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

https://www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Talviurheilun myynnissä ennätysvuosi – vielä ehtii hankkia varusteita hiihtolomille18.2.2021 08:06:00 EETTiedote

Luminen alkuvuosi ja koronan vuoksi rajoitetut sisäliikuntamahdollisuudet ovat innostaneet suomalaiset hankkimaan runsain mitoin talviurheiluvarusteita ja toppavaatteita. Prisman myyntidatasta selviää, että esimerkiksi hiihtovälineitä ja -tarvikkeita myydään tänä vuonna kolminkertainen määrä ja pulkkia kaksinkertainen määrä koko viime vuoden talvisesonkiin verrattuna.

Korona lisäsi kotimaisen ruoan myyntiä – kovin kasvu tuoreessa kalassa9.2.2021 08:41:27 EETTiedote

Tuotteiden alkuperä kiinnostaa yhä useampaa kuluttajaa, ja korona-aika on kasvattanut erityisesti kotimaisten elintarvikkeiden kysyntää. S-ruokakauppojen myyntidatasta selviää, että esimerkiksi kotimaisen kalan myynti kasvoi viime vuonna 20 % ja kotimaisen lihan 10 %. Myös S-ryhmän oman Kotimaista-tuotemerkin suosio on kasvussa. Sarjan myydyin tuote oli viime vuonna laktoositon kevytmaitojuoma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme