Pohjois-Savon ELY-keskus

Joensuun seudulle laaditaan viisaan liikkumisen suunnitelma

Jaa
Joensuun seudun kunnissa (Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi) on aloitettu Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanssa viisaan liikkumisen suunnitelman laatiminen.

Hankkeen tavoitteena on edistää viisaita liikkumisvalintoja, parantaa liikenneturvallisuutta sekä luoda Joensuun seudulle toimintaa ohjaava suunnitelma turvallisen ja viisaan liikkumisen edistämiseksi.

Työssä tarkastellaan liikenneympäristöön liittyviä kysymyksiä ja suunnitelmassa esitetään toimenpiteitä liikenneympäristön parantamiselle. Toimenpiteiden suunnittelussa painotetaan pieniä ja helposti toteutettavia investointeja sekä viisasta ja turvallista liikkumista tukevia toimenpiteitä. Keskeinen osa hanketta on määrittää pyöräliikenteelle ja jalankululle tavoitteet, kehittämistoimenpiteet ja kehittämispolku. Lisäksi työssä on oma osionsa liikennekasvatukselle ja valistukselle, sekä näihin suunnatuille toimenpiteille eri asukasryhmissä.

Kuntalaisilta kaivataan mielipiteitä nykytilanteesta

Hankkeen alussa alueen asukkailta kartoitetaan liikenteen vaaranpaikkoja ja muita liikenneolosuhteisiin liittyviä kehittämistarpeita Maptionnaire-karttakyselyllä. Kyselyyn vastaaminen onnistuu parhaiten tietokoneella, mutta myös kännykällä tai tabletilla on mahdollista vastata.

Asukkailta toivotaan näkemyksiä liikenneturvallisuudesta ja sen kehittämisestä. Kyselyssä on lyhyt lomakeosio, minkä lisäksi pääsee merkitsemään kartalle liikenneturvallisuuden kannalta hankalia tai vaarallisia paikkoja sekä kävelyn ja pyöräilyn edistämisen kannalta tärkeitä kohteita.

Hankkeessa halutaan huomioida myös kouluikäisten ajatukset liikenneturvallisuudesta omalla Maptionnaire-kyselyllä.

Linkki koululaiskyselyyn (kysely avoinna 31.5.2023 saakka) https://new.maptionnaire.com/q/7gx6be667wd3

Linkki asukaskyselyyn (kysely avoinna 4.6.2023 saakka) https://new.maptionnaire.com/q/6dl26o24s2i7

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikenneturvallisuusasiantuntija Kyllikki Komulainen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 729


Projektipäällikkö Teemu Kinnunen, Ramboll Finland Oy, teemu.kinnunen@ramboll.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Kiuruveden Lapinsalon tuulivoimahankkeen YVA-ohjelma nähtävillä2.6.2023 12:04:23 EEST | Tiedote

Lapinsalon tuulivoimahankealue sijoittuu noin 15 kilometriä Kiuruveden keskustasta pohjoiseen ja on laajuudeltaan noin 8690 hehtaaria. Lausunnot ja mielipiteet tulee toimittaa Pohjois-Savon ELY-keskukselle viimeistään 3.7.2023. Hanketta ja YVA-menettelyä sekä YVA:n kanssa samanaikaisesti alkavaa tuulivoima-alueen kaavoitusta koskeva esittely- ja yleisötilaisuus järjestetään 14.6.2023 klo 17.00-19.00.

Hiilineutraali Pohjois-Savo -työlle Kuntaliiton kunniamaininta ilmastotyön alueellisesta edistämisestä31.5.2023 14:58:08 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja sen koordinoimassa Hiilineutraali Pohjois-Savo -työssä on pidetty kokonaisvaltaisesti esillä ilmastonmuutokseen hillinnän lisäksi myös ilmastonmuutokseen sopeutumista ja autettu kuntia tunnistamaan tärkeimpiä riskejä. Pohjois-Savon ilmastotyön ytimessä on ilmastotiekartta, joka ohjaa maakuntaa kohti hiilineutraaliutta vuonna 2035

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme