Helsingin seudun kauppakamari

Johanna Larsson Helsingin seudun kauppakamariin vauhdittamaan kansainvälisten osaajien kiinnittymistä työelämään

Jaa
Johanna Larsson, YTM, on nimitetty Helsingin seudun kauppakamarin projektipäälliköksi (Project Manager). Larssonin tehtävänä on tukea yrityksiä voimaantumaan kansainvälisissä rekrytoinneissa sekä auttaa kansainvälisten osaajien sijoittumista työelämään.
Johanna Larssonin tehtävänä on tukea yrityksiä voimaantumaan kansainvälisissä rekrytoinneissa sekä auttaa kansainvälisten osaajien sijoittumista työelämään.
Johanna Larssonin tehtävänä on tukea yrityksiä voimaantumaan kansainvälisissä rekrytoinneissa sekä auttaa kansainvälisten osaajien sijoittumista työelämään.

”Valtio, kunnat, korkeakoulut ja ammatilliset oppilaitokset sekä työnantajat tulee saada tiiviisti mukaan yhteistyöhön, jolla vieraskielisten työllistyvät yrityksiin nykyistä paljon nopeammin. Hyviä käytäntöjä on jo olemassa, ne pitää vaan saada laajaan yhteiseen käyttöön yli organisaatio- ja hallintokuntarajojen", painottaa Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen.

Lahtisen mukaan Helsingin seudun kauppakamarin strategisena tavoitteena on olla Helsingin seudun kansainvälistymisen edistäjä, jonka olennainen osa on varmistaa yritysten osaavan työvoiman saatavuus.

”Tarvitsemme tehokkaita, kansainvälisesti kilpailukykyisä ratkaisuja opiskelijoiden työllistymiseksi ja Suomeen kiinnittymiseksi. On hienoa, että olemme saaneet uuden, osaavan vahvistuksen Kauppakamariin tekemään tätä työtä”, Lahtinen sanoo.

Larssonilla on pitkä ja monipuolinen kokemus maahanmuutosta ja työllisyydenhoidosta sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta.

”Olen auttanut urani aikana satoja ulkomaalaisia osaajia asettumaan Suomeen ja nähnyt esimerkiksi puolisoina Suomeen muuttaneiden ja kansainvälisten opiskelijoiden haasteet ja toisaalta erittäin korkean motivaation työllistyä Suomessa. Tähän kenttään ja osaajien ja työnantajien yhdistämiseen lähdemme nyt paneutumaan Kauppakamarin hankkeessa”, Helsingin seudun kauppakamarin projektipäällikkö Johanna Larsson sanoo.

Helsingin seudun kauppakamari haluaa vahvistaa Helsingin seudun kansainvälistymistä Johanna Larssonin rekrytoinnilla. Hänen keskeisiä tehtäviään ovat yritysten valmiuksien parantaminen kansainvälisen ja vieraskielisen henkilöstön rekrytoinneissa, vauhdittaa kansainvälisten opiskelijoiden yrityksiin kiinnittymistä sekä konseptoida rekrytointi- ja työelämäkiihdyttämö, jolla yritykset ja kansainväliset osaajat löytävät toisensa.

Kauppakamari vauhdittaa yritysten ja Helsingin seudun menestystä. Pohjoismaiden suurimman kauppakamarin jäsenyrityksiä on jo yli 7 000. Kauppakamari toimii 21 kunnan alueella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markku Lahtinen, Helsingin seudun kauppakamari, johtaja, markku.lahtinen@helsinki.chamber.fi, p. 050 571 3564


Johanna Larsson, Helsingin seudun kauppakamari, projektipäällikkö, johanna.larsson@helsinki.chamber.fi, p. 050 536 9091


Tiina Tikander, Helsingin seudun kauppakamari, viestintäjohtaja, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi, p. 046 878 754

Kuvat

Johanna Larssonin tehtävänä on tukea yrityksiä voimaantumaan kansainvälisissä rekrytoinneissa sekä auttaa kansainvälisten osaajien sijoittumista työelämään.
Johanna Larssonin tehtävänä on tukea yrityksiä voimaantumaan kansainvälisissä rekrytoinneissa sekä auttaa kansainvälisten osaajien sijoittumista työelämään.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Osaajien löytäminen yhä ongelma Uudenmaan yrityksissä29.4.2025 07:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin seudun yrityksistä 35 prosenttia kokee pulaa osaavasta työvoimasta, käy ilmi Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä. 46 prosenttia yrityksistä kokee, että työvoiman saatavuus on tasapainossa ja 20 prosenttia, että osaavasta työvoimasta on ylitarjontaa. ”Vaikka työttömyys on todella korkealla, on osaavista tekijöistä pulaa kokevien yritysten osuus silti yllättävän suuri. Kohtaanto-ongelma vaatii välittömiä ratkaisuja”, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin johtava asiantuntija Riikka Vataja. Uudenmaan työttömyysprosentti on jo yli 10 ja se on korkeimmillaan yli kymmeneen vuoteen. Kyselyyn vastanneista yrityksistä 30 prosenttia kertoo rekrytointitarpeensa kasvavan seuraavan puolen vuoden aikana. 57 prosentilla rekrytointitarve pysyy samalla tasolla kuin nyt ja 12 prosentilla vähenee.

Helsingin seudun kauppakamari kysyi yrityksiltä: Espoo erottuu edukseen yritysmyönteisyydessä, kuntien työvoimapalveluille arvostelua12.4.2025 08:00:00 EEST | Tiedote

Yritykset Helsingin seudulla arvioivat Uudenmaan kuntien yritysmyönteisyyden varsin hyväksi. Suurista kaupungeista edukseen erottuu erityisesti Espoo. Helsinki puolestaan jää selkeästi jälkeen, erityisesti asenteissa yritystoimintaa kohtaan, käy ilmi Helsingin seudun kauppakamarin kyselystä Uudellamaalla sijaitseville yrityksille. Kunnan yritysmyönteisyyttä arvioitiin kolmella kysymyksellä: asenne yritystoimintaa kohtaan, yritys- ja työnantajapalvelujen toimivuus, kunnan houkuttelevuus yritykselle. Yritykset arvioivat vain omaa sijaintikuntaansa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye