Keski-Suomen ELY-keskus

Johanna Viljanen aloitti Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen luonnonvarayksikön päällikkönä

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskus on valinnut luonnonvarayksikön päälliköksi Johanna Viljasen. Tehtävässä Viljanen vastaa yksikön toiminnasta, toiminnan tuloksellisuudesta ja tulostavoitteiden saavuttamisesta.

Johanna Viljanen aloitti tehtävässä kesäkuussa tehtävää pitkään hoitaneen Risto Kujalan jäädessä eläkkeelle.

Luonnonvarayksikön tehtäviin kuuluvat luonnon- ja maisemansuojelun edistämiseen liittyviä tehtäviä, luonnon monimuotoisuutta turvataan suojelemalla ja hoitamalla arvokkaita luontotyyppejä ja uhanalaisia eliölajeja. Yksikön tehtävänä on myös huolehtia, että luontoarvot otetaan huomioon maankäytön suunnittelussa, kuten tuulivoimahankkeiden yhteydessä. Vesivarojen osalta yksikössä tehdään työtä mm. patoturvallisuuteen, tulvantorjuntaan ja vedenhankinnan ohjaukseen liittyen. Yksikössä toimiva ympäristökasvatusasiantuntija hoitaa valtakunnallista ympäristökasvatuksen erikoistumistehtävää, jonka tarkoituksena on edistää ympäristötietoisuutta ja kestävän tulevaisuuden toteutumista.

- Luonnonvarayksikössä pyrimme vastaamaan luontokadon aiheuttamiin haasteisiin. Tässä onnistuminen edellyttää yhteistyötä kansalaisten ja muiden tahojen kanssa, toteaa Johanna Viljanen.

Johanna Viljasella on pitkäaikainen ja laaja kokemus ELY-keskuksen ja sen edeltäjien palveluksesta. Hän on toiminut Keski-Suomen ELY-keskuksessa eri tehtävissä, viimeisimpänä biologina luonnonvarayksikössä. Aikaisemmin hän työskenteli Keski-Suomen ympäristökeskuksessa vuosina 1998–2009.

Keski-Suomen ELY-keskuksessa Viljanen on ollut töissä vuodesta 2010.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Johanna Viljanen, p. 0295 024 829

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen5.7.2022 09:24:45 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 17 hankkeelle, joilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 232 000 euroa. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 2 483 ja 39 250 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme