Pohjois-Savon ELY-keskus

Joukkiksen lippuvalikoima ja käyttö laajenee Pohjois-Savossa

Jaa

Matkustajien toivoma pidempään voimassa olevan Joukkis-lippu on nyt tullut myyntiin. Uusi lippu on voimassa 90 päivää ja sillä voi tehdä 30 matkaa. Lippu on käytössä Iisalmen ja Kuopion sekä nyt syksystä alkaen myös Varkauden ja Kuopion välillä, lukuun ottamatta OnniBus.com Oy:n vuoroja.

Joukkis-lipulle on toivottu pidempää käyttöaikaa, koska monilla työpaikoilla suositaan edelleen etätyötä ja oppilaitoksissa etäopiskelua. Matkapäiviä ei ole kertynyt tarpeeksi ja 30 päivää voimassa olevan lipun matkoja on jäänyt käyttämättä.

Joukkis-lippu 30 matkaa / 30 päivää tai 90 päivää

Joukkis-lippu on 30 matkaa sisältävä 30 tai 90 päivää voimassa oleva sarjalippu. Uuden 90 päivää voimassa olevan lipun hinta on hieman 30 päivän lippua kalliimpi.

Lippuja on kuutta eri hintaluokkaa kuljettavan yhteysvälin ja voimassaolon mukaan:

  • Joukkis I: Iisalmi-Lapinlahti, Lapinlahti-Siilinjärvi ja Varkaus-Leppävirta,
    hinnat 115 € (30 pv) ja 150 € (90 pv)
  • Joukkis II: Iisalmi-Siilinjärvi, Lapinlahti-Kuopio ja Leppävirta-Kuopio,
    hinnat 155 € (30 pv) ja 200 € (90 pv)
  • Joukkis III: Iisalmi-Kuopio ja Varkaus-Kuopio,
    hinnat 225 € (30 pv) ja 290 € (90 pv)

Samalla lipulla matkat voi maksaa useampi henkilö, eikä pikavuorolisää peritä.

Joukkis-lippu ladataan 6,50 euroa maksavalle matkakortille, jonka voi ostaa Iisalmen, Kuopion tai Varkauden Matkahuollosta tai Matkahuollon verkkokaupasta.  Lisää matkoja matkakortille voi ladata myös kaikissa Joukkis-liput kelpuuttavissa vuoroissa.

Joukkis-liikennettä myös Varkauden ja Kuopion välillä

Joukkis-lippu on tänä syksynä otettu käyttöön myös Varkauden ja Kuopion välisessä liikenteessä. Iisalmen ja Kuopion välille lippu tuli käyttöön jo tämän vuoden maaliskuussa samalla kun työmatkaliikenteen tarjontaa lisättiin uusilla klo 7-15 -työaikoja palvelevilla vuoroilla.

Varkauden ja Kuopion välillä Joukkis-liput kelpaavat OnniBus FLEX /Kuopion Liikenne Oy:n ja Soisalon Liikenne Oy:n vuoroissa.  Vuoroja on tällä hetkellä yhdeksän (9) suuntaansa ja ne ajetaan maanantaista perjantaihin.

Iisalmen ja Kuopion välillä Joukkis-liput kelpaavat Mika K. Niskanen Oy:n, OnniBus FLEX /Kuopion Liikenne Oy:n ja Pohjolan Matkan vuoroissa. Yhteysvälillä on tällä hetkellä 11 maanantaista perjantaihin ajettavaa ja kaksi sunnuntaisin ajettava Joukkis-vuoroa suuntaansa.  

Koronapandemia vaikuttaa edelleen matkustukseen ja markkinaehtoisen liikenteen toimintaedellytyksiin, ja tästä syystä muutoksia vuorotarjontaan voi tulla nopeastikin.  ELY-keskus kuitenkin turvaa välttämättömät työmatkayhteydet järjestämällä tarvittaessa markkinaehtoista korvaavaa liikennettä.

Ajantasaiset aikataulut löytyvät 
Matkahuollon aikataulupalvelusta (www.matkahuolto.fi)

Lisätietoa Joukkis-liikenteestä ja -lipuista löytyy
Pohjois-Savon ELY-keskuksen Joukkis-sivustolta (www.ely-keskus.fi/web/joukkis/)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen,
p. 0295 026 757, toini.puustinen(at)ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Hyydetulvia Ylä-Savon jokivesistöissä 15.1.202115.1.2021 14:23:24 EETTiedote

Ylä-Savon alueella on jokien virtaamat edelleen suuret ja alkuviikosta kiristynyt pakkanen on aiheuttanut hyydetulvia jokiin. Näiden seurauksena muodostunut hyyde on nostanut paikallisesti jokien vedenkorkeuksia nopeasti. Jokien vedenpinnan äkillinen nousu voi aiheuttaa osaltaan veden nousun rakennuksiin tai vesi voi nousta tielle tai levittäytyä laajasti metsäalueelle riippuen vallitsevista olosuhteista. ELY-keskus kehottaa jokivarsien asukkaita seuraamaan tilannetta ja varautumaan rakenteiden tulvasuojeluun tilanteen niin vaatiessa. Mahdollisten teiden katkeamisten takia ihmisiä voi jäädä saarroksiin kiinteistölle tai pääsy kiinteistölle estyy. Hyytökohteista on tullut ilmoituksia mm. Pielaveden Lampaanjoesta ja Koivujoesta, Iisalmen Pitkäkoskesta sekä Nurmijoen Mäkärä- ja Koivukoskesta. ELY-keskus on osassa kohteissa räjäyttänyt hyydepatoja ja osassa kohteita hyytöä on purettu kaivinkonetta apuna käyttäen. Pelastuslaitos on myös antanut virka-apua hyytöjen poistoon liittyen. Loppuvi

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 31.12.202031.12.2020 10:05:05 EETTiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,36. Pinta on laskenut 17 cm kuukaudessa. Nyt taso on 26 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Kallaveden lisäjuoksutus on ollut käynnissä marraskuun alusta Konnuksen tulvakanavasta ja Naapuskosken padosta. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että lisäjuoksutukset voitanee lopettaa tammikuussa. Iisalmen reitillä Onki- ja Poroveden pinnat pystyttiin pitämään luparajoissa, mutta juoksutukset olivat erittäin suuria ajankohtaan nähden. Nyt ollaan vaihteeksi menossa normaaliin päin ja juoksutusta on voitu vähentää. Kiuruveden vuoden 2020 tulvahuippu rekisteröitiin marraskuun lopussa, pääosin selityksenä kylläkin on kevään tulvakorkeuden poikkeuksellisen matala taso. Myös Nilsiän reitillä vuoden 2020 suurimmat vedenkorkeudet ja virtaamat havaittiin marraskuussa. Nyt Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet ovat edelleen ajankohdan keskimääräistä suurempia ja juoksutukset lähes täyden voimalaitoskapasiteetin tasolla. Juojärvellä pinta on aj

Kulttuuriympäristöä ilmasta – virtuaalikierros Kuopion Kallanrannan ympäristöön10.12.2020 09:29:16 EETTiedote

Kuopion Väinölänniemen kupeessa sijaitseva Kallanrannan kortteli ja sen ympäristö kätkevät sisälleen palan Pohjois-Savon kulttuurihistoriaa. Korttelin rakennukset ovat myös valtakunnallisesti merkittäviä kulttuurihistoriallisia kohteita. Väinölänniemi ja Kuopionlahden alue ovat suosittu lenkkeily- ja ulkoilualue, mutta harva tuntee upeiden rakennusten ja ympäristön historiaa. Pohjois-Savon ELY-keskus on halunnut kertoa kaikille Kallanrannan tarinan virtuaalikierroksen avulla.

Kauppakamarilta tiekartta Pohjois-Savon vientiyritysten määrän tuplaamiseksi -Työhön tukea ELY-keskukselta (Pohjois-Savo)27.11.2020 10:36:11 EETTiedote

Koronakriisin vaikutuksesta vientiyritysten määrä putosi valtakunnallisesti ja kriisi on koskettanut voimakkaasti myös Pohjois-Savon tavara- ja palveluvientiä. Pohjois-Savossa kasvuhakuisuus on ollut muuta maata hieman alhaisempaa, ja tämä on näkynyt myös vientiä harjoittavien yritysten määrässä. Alue tarvitsee johdonmukaisen ja selkeän toimintatavan viennin kasvattamiseksi. Kuopion alueen kauppakamarin tavoitteena on vientiyritysten määrän tuplaaminen Pohjois-Savon alueella vuoteen 2030 mennessä. Kuopion alueen kauppakamarin kasvuvaliokunta lähtee valmistelemaan tiekarttaa vientiyritysten määrän lisäämiseksi Pohjois-Savossa. -Me kauppakamarissa haluamme edistää uutta kasvua, kansainvälistymistä ja hyvinvointia. Se syntyy vahvalla alueellisella yhteistyöllä. Olemmekin innoissamme, että saamme yhdessä sidosryhmien kanssa aloittaa tiekarttatyön, jossa kootaan ratkaisut vientiyritysten määrän tuplaamiselle ja kansainvälisen osaamisen alueelliselle lisäämiselle, Kuopion alueen kauppakamari

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme