Varsinais-Suomen ELY-keskus

Joukkoliikenteen kausilippumuutoksia Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla

Jaa

Turun kaupunkiseudun ulkopuolisten linja-autolinjojen kausilippukäytännöt ovat muuttumassa. Matkahuolto lopettaa Turun seutulipun myynnin 30.6 ja tilalle tulee korvaavia tuotteita. Uusi kausituote Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla on Seutu+. Kausituotteella voi matkustaa sekä peruslinjalla että Turun kaupunkiseudun Fölin liikenteessä. Muutokset eivät koske Föli-alueen lipputuotteita.

Heinäkuun alusta 1.7.2021 lähtien Paraisten (801-802, 901-904), Paimion (703-709), Auran (413) ja Mynämäki-Nousiainen-Masku (117-119) linjojen kausituote vaihtuu. Matkustajille tarjotaan näillä linjoilla uusi helppokäyttöinen kausituote Seutu+. Kausituote on lippu, jolla voi ostopäivästä lähtien matkustaa rajoituksetta 30 päivän ajan sekä peruslinjalla että Turun kaupunkiseudun Fölin liikenteessä.

Matkahuolto on informoinut, että Turun seutulipun myynti päättyy 30.6.2021. Siten matkustaminen viimeisilläkin hankituilla seutulipuilla päättyy kaikkialla 31.7.2021. Muutos liittyy lipputuotteiston uusimiseen.

Turun seutulippu poistuu myös muilta seudullisilta linjoilta. Näiden linjojen korvaavista kausituotteista saa tietoja yrittäjiltä.

Seutu+ kausilipun voi hankkia mobiilisovelluksena tai perinteisenä korttiversiona

Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjojen uusi kausituote on joukkoliikenteestä vastaavan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ylläpitämä Seutu+. Se on toimintaperiaatteeltaan samanlainen kuin Turun seutulippu, eli sillä on matkustusoikeus 30 päivän ajan sekä seutu- että kaupunkiliikenteessä. Seutu+ tuotteen hinnat ovat samat kuin Turun seutulipun.

Turun seutulippu on pitänyt sisällään jatko- ja vaihtomatkaominaisuuden Föli-alueen kaupunkiliikenteessä ns. kahden kortin menettelyllä. Matkustaja on hankkinut perusmatkaa varten Turun seutulipun ja seutulipun latauskuittia vastaan Fölin palvelutoimistosta (nykyisin Kauppatorin Monitori) on saanut Föli-alueen kausikortin maksutta. Jatkossa matkustajien ei enää tarvitse hakea erillistä Föli-korttia, koska mobiilisovelluksella hankittu Seutu+ käy sekä perusmatkalla että jatko- ja vaihtomatkoilla Föli-alueella.

Seutu+ tuotteen voi hankkia älypuhelimella mobiiliversiona. Seutu+ sovellus löytyy Play kaupasta ja AppStoresta. Sovellus toimii uusimmissa Android- ja iOS-puhelimissa. Sovelluksen käyttöön ottaminen edellyttää rekisteröitymistä. Maksutapoja ovat pankki- ja luottokortti (Visa ja Mastercard), MobilePay, Pivo ja Apple Pay. Seutu+ mobiilisovelluksen toimittaa PayIQ. Mobiilituotteessa asiakas saa kaksi QR-koodia, joista toinen käy perusmatkalla ja toinen Föli-liikenteessä.

Seutu+ tuotteen voi hankkia myös korttiversiona. Kortti täytyy hakea asiakaspalvelupisteestä, jonka jälkeen sitä voi itse ladata seutuplus.fi -sivuston latauspalvelun kautta. Kortin lataus onnistuu myös asiakaspalvelupisteissä, joita on Paraisilla ja Paimiossa kaupungintalon yhteydessä, Auran Auraamossa, Mynämäessä ja Maskussa kirjastossa sekä Turussa Monitorin kauppatorin ja Skanssin palvelupisteissä.

Lisää tietoa Seutu+ tuotteesta löytyy Seutu+ -verkkosivuilta: seutuplus.fi

Seutu+ -sivustolta löytyvät myös asiakaspalvelupisteiden yhteystiedot sekä asiakasneuvonnan yhteystiedot.

Lisätietoja:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, joukkoliikenteen projektipäällikkö Markus Kivelä, p. 0295 022 007 ja joukkoliikenteen asiantuntija Ulla Ropanen p. 0295 024 715.

- Seutu + -verkkosivut: seutuplus.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lomautukset vähenivät edelleen kesäkuussa27.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 25 300 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa kuten nytkin 1 200 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 9 400 henkilöllä (27 %) eli ripeämmin kuin koko maassa yleisesti (24%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 7 200 henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 11,1 % eli 5,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (12,1 %). Työttömien määrä oli vuoden takaista pienempi kaikkien ELY-keskusten alueilla. Muutos perustui pääosin lomautettujen määrän romahdukseen. Työttömien määrän supistuminen oli 10 alueella koko maan vauhtia (=24 %) nopeampaa. Varsinais-Suomessa työttömien määrä väheni kaikissa seutukunnissa. Alin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (7,2%). Työttömyysaste oli Manner-Suomessa sitä alemmalla ta

Utifrån en provdragning konstaterades Rävsundsbrons hängstag vara tillräckligt hållbart6.7.2021 08:56:49 EEST | Tiedote

Ett hängstag i dåligt skick byttes ut på Rävsundsbron i början av maj. Det lösgjorda hängstaget transporterades till Tammerfors tekniska högskola, där dess hållbarhet provdrogs i laboratoriet. Utifrån en bedömning av hållbarheten hos hängstaget som var i dåligt skick kunde man bättre bedöma även andra hängstags skick. På basis av resultaten av provdragningen var hängstaget tillräckligt hållbart och därmed finns det inget omedelbart behov av att byta eller förstärka andra hängstag.

Kirjalansalmen sillan riipputangon lujuus todettiin koevedossa riittäväksi6.7.2021 08:53:17 EEST | Tiedote

Kirjalansalmen sillalta vaihdettiin huonokuntoinen riipputanko toukokuun alkupuolella. Irrotettu riipputanko kuljetettiin Tampereen teknilliseen korkeakouluun, jossa sen lujuus testattiin koevedolla laboratoriossa. Huonokuntoisen riipputangon lujuuden selvittämisen pohjalta voitiin paremmin arvioida myös muiden riipputankojen kuntoa. Koevedon tulosten pohjalta riipputangon lujuus oli riittävä, eikä näin ollen ole välitöntä tarvetta ryhtyä vaihtamaan tai vahvistamaan muita riipputankoja.

Saariston Pienelle Rengastielle pyöräilyn opasteet2.7.2021 15:12:59 EEST | Tiedote

Saariston Pienelle Rengastielle rakennetaan tänä kesänä pyöräilyn opasteet. Opasteet ulottuvat Turusta koko pienen rengastien ympäri ja niitä seuraamalla pyöräilijä pysyy reitillä. Pienen Rengastien opastaminen kuuluu Turun seudun laajempaan pyöräilyn opastamisen hankkeeseen, jossa Turun seudun pääpyöräreiteille toteutetaan uuden tieliikennelain mukaisia pyöräilyn opasteita. Pienen Rengastien opasteet ovat valmiita 11.7. mennessä.

Hanhiluodon ja Luotsinmäen siltojen korjaus edistyy Porissa - liikennehaitat lisääntyvät2.7.2021 10:37:13 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rakennuttamien ja Destian urakoimien Hanhiluodon ja Luotsinmäen siltojen korjaustyöt Porissa valtatiellä 8 ovat edenneet keväästä alkaen suunnitellusti. Mm. siltojen reunapalkit ja kaiteet on saatu uusittua. Tähän asti liikenteen käytössä on pääsääntöisesti ollut kaksi kaistaa. Korjausten painopisteen siirtyessä sillan pintarakenteisiin liikennettä joudutaan suuren osan ajasta rajoittamaan yhdelle kaistalle. Töitä pyritään tekemään mahdollisimman paljon hiljaisen liikenteen aikaan ilta- ja yötyönä, mutta osa työvaiheista vaatii rajoittamisen yhdelle kaistalle.

Heinäkuun alun päällystyskohteita Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa1.7.2021 14:58:57 EEST | Tiedote

Satakunnan suurimman päällystyskohteen työt maantiellä 2680 Ahlaisten ja Merikarvian välillä alkavat heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Tienparannustyön kokonaispituus on 27,5 kilometriä ja työn arvioidaan valmistuvan kolmen viikon kuluessa. Työt jatkuvat myös Euran Kiukaisissa maantiellä 2194. Harjavallassa päällystetään maantietä 2463. Varsinais-Suomessa heinäkuun alkupuolen päällystyskohteita ovat maantie 2294 Loimaalla sekä maantie 2403 Salon Perttelin ja Lautelan välillä. Päällystystöitä valmistelevia rakenteenparantamistöitä tehdään myös Salon seudulla maantiellä 12227 välillä Kiikala – Oinasjärvi.

Den internationella cykelrutten EuroVelo 10 har märkts ut mellan Åbo och Kyrkslätt1.7.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Under våren har NTM-centralerna i Nyland och Egentliga Finland i samarbete med kommunerna märkt ut rutten EuroVelo 10 mellan Kyrkslätt och S:t Karins. Avsnittet mellan S:t Karins och Åbo märktes ut redan sommaren 2020. EuroVelo 10-rutten mellan Helsingfors och Åbo är en del av den internationella cykelturistleden som går runt Östersjön. Utöver NTM-centralerna har även kommunerna Kyrkslätt, Sjundeå, Ingå, Raseborg, Salo, Pemar och S:t Karins medverkat i projektet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme