Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Joukkoliikenteen kesäaikataulukausi alkaa Raahen seudulla sekä reiteillä Oulu–Raahe ja Oulu–Oulainen

Jaa
Kesäaikataulut astuvat voimaan 6.6.2022 Raahen seudun kuntien välisessä joukkoliikenteessä sekä reiteillä Oulu-Raahe ja Oulu-Oulainen. Vaikka osa talvikauden vuoroista jää kesätauolle, joukkoliikenne jatkuu myös kesän aikana. Kesäaikataulut ovat voimassa koulujen kesäloman ajan.

Kesäajan joukkoliikenne palvelee pääasiassa työ- ja asiointimatkoja. Työmatkaliikennettä ajetaan Paavolasta Ruukin ja Revonlahden kautta Raaheen sekä Oulusta Oulaisiin yleisimpinä työssäkäyntiaikoina. Aikataulut ovat saatavilla Google Mapsista sekä Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -sovelluksesta. Lisätietoja lipputuotteista löytyy Matkahuollon verkkokaupasta. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista.

Alla on lueteltu ELY-keskuksen liikenne pääsuunnittain kesäaikataulukaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset. Osaan vuoroista on lisäksi tehty pieniä reitti- ja aikataulumuutoksia.

Paavola–Ruukki–Revonlahti–Raahe

Liikennettä on arkipäivisin kolme ja lauantaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Vuoroja voi käyttää ympärivuotiseen työmatkaliikenteeseen Raaheen. Työmatkustajille ja muille säännöllisesti matkustaville on saatavilla edullinen kausilippu.

Oulu–Lumijoki–Siikajoenkylä–Raahe

Liikennettä on arkipäivisin kaksi vuoroa Oulusta Raaheen ja yksi vuoro Raahesta Ouluun. Lauantaisin liikennettä on kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Reittiä on nopeutettu talviaikataulukauteen verrattuna siten, että vuorot ajetaan suorinta reittiä Siikajoenkylän ja Raahen välillä.

Oulu–Oulainen

Liikennettä on arkipäivisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Vuoroja voi käyttää ympärivuotiseen työmatkaliikenteeseen Oulaisiin. Työmatkustajille ja muille säännöllisesti matkustaville on saatavilla edullinen sarjalippu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, puh. 0295 038 537, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla helmikuussa 20 700 työtöntä työnhakijaa21.3.2023 08:10:18 EET | Tiedote

Työttömyys kääntyi Pohjois-Pohjanmaalla kasvuun syksyllä 2022 ja työttömien määrä on jatkanut kasvua alkuvuodesta 2023. Pohjois-Pohjanmaalla oli helmikuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 500 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä on edelleen korkea (2 300), mikä johtuu sekä heikentyneestä taloustilanteesta sekä talvikauden vähentyneestä työntekijätarpeesta. Avoimien työpaikkojen tarjonnassa on nähtävissä edelleen pudotusta aiempaan koko maakunnan alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme