HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteeseen kannattaa varata viikonloppuna riittävästi aikaa, sillä metron Helsingin osuutta korvataan busseilla 11.-13.1.

Jaa

HSL järjestää ensi viikonloppuna korvaavaa bussi- ja raitioliikennettä metron tilalle, sillä metrojunat eivät kulje perjantai-iltana 11.1. Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen. Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. metro ei liikennöi Lauttasaaresta itään. HSL kehottaa varaamaan matkustamiseen riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä korvaavat bussit saattavat tulla ruuhkatunteina täyteen. Autoilua Helsingin ydinkeskustassa kannattaa välttää.

HSL korvaa perjantai-iltana 11.1. n. klo 18 alkaen Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen vievät metrojunat busseilla 99MX ja 99VX. Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. metroliikenteen Lauttasaaren itäpuolella korvaavat Lauttasaaresta ja Rautatientorilta Itä-Helsinkiin kulkevat bussit 99B, 99M ja 99V. Linjat 20X ja 21X kulkevat Lauttasaaren ja Kampin terminaaliin väliä, ja bussi 147N liikennöi poikkeuksellisesti aamusta iltaan. Raitiolinja 11 liikennöi välillä Sörnäinen-Salmisaari.

Poikkeusjärjestely vaikuttaa noin 200 000 matkustajan liikkumiseen. Korvaavaa liikennettä hoidetaan vajaalla 80 bussilla. Linjaa 11 liikennöidään seitsemällä raitiovaunulla.  

Korvaavan liikenteen määrä perustuu kokemuksiin aikaisemmista metrokatkoista sekä arvioihin viikonlopun matkustajamääristä. Korvaavia bussilinjoja liikennöidään suurimmalla käytössä olevalla kalustolla ja tihein vuorovälein. HSL kuitenkin kehottaa matkustajia varamaan mukaansa ylimääräisen annoksen aikaa ja kärsivällisyyttä.

”Matkustajamäärät ovat suurimmillaan todennäköisesti lauantaina iltapäivällä ja silloin voi käydä niin, että ensimmäiseen bussiin, joka tulee pysäkille, ei mahdu mukaan”, joukkoliikennesuunnittelija Petri Nissinen HSL:stä sanoo. ”Esimerkiksi lastenvaunujen kanssa kulkevien kannattaa ottaa huomioon, että vaunut eivät välttämättä mahdu kyytiin juuri ensimmäiseen vuoroon. Polkupyöriä ei voi kuljettaa korvaavissa busseissa ja raitiolinjalla 11.”

”HSL toivoo, että mahdollisimman moni henkilöautoilija jättäisi ensi viikonloppuna tulematta Helsingin ydinkeskustaan, koska busseja on liikkeellä tavallista enemmän. Näin vältetään keskustan ruuhkautuminen”, Nissinen muistuttaa.   

Poikkeusjärjestelyt johtuvat siitä, että metron Helsingin osuuden asetinlaite vaihdetaan uuteen.

 

Yhteyshenkilöt

Korvaavien bussien liikennöinti:
Joukkoliikennesuunnittelija Petri Nissinen, HSL, puh. 040 161 2197
Joukkoliikennesuunnittelija Essi Kyllönen, HSL, puh. 040 537 0518

Metron liikennöinti:
Joukkoliikennesuunnittelija Eeva Vesaoja, HSL, puh. 050 364 3287

Metron asetinlaitteen vaihto:
Infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie, HKL, puh. 040 673 1602

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme