Suomen Punainen Risti SPR

Joulu aiheuttaa perheissä monia paineita – Punaisen Ristin Nuorten turvatalolta apua läpi pyhien

Jaa

Yksinäisyys ja perhejännitteet korostuvat jouluna. Nuoret ja perheet voivat tulla keskustelemaan turvatalolle, ja nuori voi myös yöpyä talolla tilapäisesti. Pääkaupunkiseudulla päivystää jouluna turvatalo Espoon Leppävaarassa.

Joulu on korostuneen perhekeskeinen juhla, ja siihen latautuu herkästi suuria odotuksia. Tämä aiheuttaa nuorille ja perheille monia paineita.

- Jos kotona on ristiriitoja, voivat ne joulun pitkinä pyhinä ja tiiviin yhdessäolon myötä tuntua erityisen raskailta, kertoo Nuorten turvatalon johtaja Isto Onali Espoosta.

- Myös yksinäisyys korostuu jouluna. Kun muut kokoontuvat läheistensä pariin, ulkopuolisuuden tunne kärjistyy. Joillakin nuorilla ei ole ketään, kenen kanssa viettää joulua, Onali sanoo.

Toisaalta jouluna kynnys hakea apua on usein korkea. Moni nuori ja perhe sinnittelee läpi pyhien ja ottaa turvataloon yhteyttä vasta myöhemmin.

Maksutonta ja nopeaa apua ympäri vuorokauden

Nuorten turvataloja on viisi: Espoossa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Lisäksi turvatalot auttavat nuoria valtakunnallisesti verkossa esimerkiksi Sekasin-chatin kautta.

Nuorten turvatalolla on myös jouluna paikalla kriisi- ja perhetyöntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Turvatalolle voi tulla keskustelemaan ja tarvittaessa nuori voi myös majoittua turvatalolla tilapäisesti.

Turvatalojen palvelut ovat maksuttomia, ja apua saa nopeasti ilman ajanvarausta. Yhteyttä kannattaa ottaa matalalla kynnyksellä.

- Turvatalolla nuori saa viettää joulua turvallisessa ympäristössä, jutella luotettavalle aikuiselle ja viettää aikaa muiden nuorten kanssa, Onali sanoo.

Joulupäivänä turvatalot järjestävät valtakunnallisen Joulupuuro-chatin, jossa nuoret voivat keskustella anonyymisti ja luottamuksellisesti toistensa ja turvatalon aikuisten kanssa.

Chat järjestetään 25.12. klo 15 – 18 osoitteessa www.tukinet.net.

Turvatalojen aukioloajat ja yhteystiedot jouluna

Pääkaupunkiseudun turvatalojen päivystys on keskitetty jouluna Espooseen. Tällöin Helsingin ja Vantaan turvatalot ovat kiinni, ja Espoon turvatalo auttaa kaikkia pääkaupunkiseutulaisia. Joulupäivystys alkaa Espoossa 23.12. klo 17 ja päättyy 27.12. klo 10.

Espoon Nuorten turvatalo osoitteessa Läkkisepänkuja 2 A 14. Puhelinnumero on 09 8195 5360.

Tampereella turvatalo on auki yhtäjaksoisesti 24.12. klo 15 – 26.12. klo 10. Osoite on Hämeenkatu 22 C ja puhelinnumero 040 556 6661.

Turussa turvatalon joulupäivystys alkaa 23.12 kello 17.00 ja jatkuu läpi pyhien 27.12. klo 10 asti. Osoite on Yliopistonkatu 24 A 15 ja puhelinnumero 02 253 9667.

Yhteystiedot medialle:

22.12. asti Isto Onali, Espoon Nuorten turvatalon johtaja, p. 040 770 4579

23.12. klo 17 – 27.12. klo 10: Espoon Nuorten turvatalon päivystys, p. 09 8195 5360

21.12. asti Johanna Sjöholm, viestinnän suunnittelija, p. 040 662 1092, johanna.sjoholm@punainenristi.fi

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot auttavat nuoria ja perheitä arjen kriiseissä ja pulmissa. Turvatalot sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Lisäksi turvatalot auttavat valtakunnallisesti verkossa. Turvataloilta saa esimerkiksi keskusteluapua, ja nuori voi tarvittaessa yöpyä turvatalolla. Palvelut ovat maksuttomia ja avun saa ilman lähetettä tai ajanvarausta.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme