SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Joulu on taas kohta – tuleeko jättimäisestä pehmonallesta tämän vuoden lahjahitti?

Jaa

Korona-aikana syntynyt hyvinvointitrendi näkyy selvästi joululahjoissa myös tänä vuonna. Koronarajoitusten lieventyminen näkyy myös joulunvietossa, kun ihmiset ovat päässeet vapaammin tapaamaan ja liikkumaan yhdessä – lahjapaketeista putkahtaakin edellisvuotta selvästi enemmän sisäurheiluvälineitä ja -vaatteita. Muiksi joulun suosikkilahjoiksi S-ryhmästä ennustetaan esimerkiksi jättikokoisia pehmoleluja, terveydenhuoltolaitteita ja liukulumikenkiä.

Tästä jättinallesta povataan yhtä Prisman joulun hittituotteista. Kuva: SOK
Tästä jättinallesta povataan yhtä Prisman joulun hittituotteista. Kuva: SOK

Suurimman tilan pukinkontista vie tänäkin vuonna lelut ja pelit. Tulevan joulun leluhiteiksi myyntijohtaja Päivi Hole SOK Marketkaupasta arvioi monenlaiset Legot, Ryhmä Hau- sekä Frozen-lelut ja uutuutena Among Us -keräilylelut.

- Myös todella isot pehmoeläimet, kuten nallet, sekä erilaiset lautapelit tulevat olemaan joulupukin suosiossa.

Vuodesta toiseen kysytyimpien peliklassikkojen, kuten Yatzyn, Unon ja Afrikan tähden lisäksi monet joululahjat löytyvät Suomen leluyhdistyksen järjestämän Vuoden peli -kilpailun finalisteista.

Lahjojen kotimaisuus puhuttelee

Vastuullisuus ja kotimaisuus kiinnostaa myös joululahjoja hankittaessa. Hyviä lahjavinkkejä ovat Prisman ja Finlaysonin yhteistyönä syntyneet, suomalaisena käsityönä suunnitellun Arkismi-vaatemalliston tuotteet. Kyse on Finlaysonin ensimmäisestä vaatemallistosta sitten 1970-luvun.

- Prismoissa lokakuussa myyntiin tulleen vaatemalliston vastaanotto on ollut erinomainen. Tuotteiden myynti on käynnistynyt vauhdikkaasti, Hole iloitsee.

Muita suosittuja pehmeän paketin lahjoja tulevat olemaan Reino&Aino-brändin tuotteet. Kovan kysynnän perusteella on nähtävissä, että klassisten tossujen lisäksi niistä tuttu kuosi puhuttelee myös yöasuissa, paitatakeissa ja muissa sisäpukeutumisen tuotteissa sekä asusteissa.

Liikuntabuumi jatkuu

Päivi Hole povaa hyvää joulunalusmenekkiä urheiluvälineille ja kaikenlaisille talvivaatteille. Koko talvea ajatellen kelillä on isoin vaikutus niiden kysyntään ja painotuksiin.

- Jos talven alku vähänkään osoittaa merkkejä edellisvuoden kaltaisuudesta, talvituotteille tulee olemaan kova kysyntä. Vahvassa nosteessa ovat etenkin liukulumikengät, joista kotimainen OAC on meillä kysytyin merkki.

Kuntoilun kauppa kävi viime vuonna räjähdysmäisesti, kun koronapandemian vuoksi asiakkaat välttivät kuntosaleja ja ryhmäliikuntapaikkoja. Rajoitusten lieventymisen ansiosta ihmiset ovat viimein päässeet tapaamaan toisiaan viime vuotta vapaammin.

- Koronan käynnistämä liikuntabuumi jatkuu yhä, ja odotettavissa on, että joulupaketeista löytyy jälleen runsaasti liikunnallisia lahjoja. Suomalaiset tulevat tänä talvena kuitenkin liikkumaan hieman eri tavalla ja etenkin sisäurheiluvälineet, -vaatteet ja -jalkineet tulevat olemaan hyvin yleisiä joululahjoja, Hole uskoo.

Joululahjat verkkokaupasta

Hyvinvointiteema on näkynyt myös kodinkoneiden myynnissä. Keittiössä halutaan panostaa helpompaan ja kevyempään ruoanlaittoon esimerkiksi kiertoilmakypsentimien eli airfryerien muodossa. Tulevana jouluna monessa perheessä joulupakettien sisältä paljastuu myös muita hyvinvointia edistäviä tuotteita, kuten kirkasvalolamppu, painopeitto, Omronin kivunlievittäjä ja WellO2 Care EU -hengitysharjoituslaite.

Muiksi tämän joulun hiteiksi Päivi Hole ennustaa hierontavasaraa, vuosiuistimia ja retkeilysettejä. Myös kirjoja tullaan jälleen antamaan paljon lahjaksi, sillä tänäkin syksynä on jälleen ilmestynyt paljon mielenkiintoisia elämäkertoja. Lisäksi esimerkiksi Ilkka Remeksen ja Tuomas Kyrön teokset ovat suosikkeja vuodesta toiseen.

Monet tilaavat joululahjat kätevästi verkkokaupasta. Prisman verkkokaupassa joululahjatilaukset tulee tehdä viimeistään 17.12., jotta ne ehtivät ajoissa pukinkonttiin.

Joululahjojen kestosuosikit

  • Pehmeän paketin tuotteet, kuten pyjamat, aamutakit, pehmosukat, huovat sekä Reino- ja Aino-tossut
  • Astiat ja sisustustuotteet, kuten muumimukit, jouluiset patalaput ja -kintaat, löylytuoksut, tunnelmavalot ja kalenteripyyhkeet
  • Talviurheiluvälineet, kuten rattikelkat, lasten sukset ja monot sekä lumiliukurit
  • Lelut, kuten pehmoeläimet, autoradat ja vauvanuket
  • Kirjat, kuten Guinness World Records, Mitä Missä Milloin, soiva joululaulukirja sekä kotimaisten suosikkikirjailijoiden uusimmat teokset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Hole, käyttötavarakaupan myyntijohtaja, S-ryhmän marketkauppa, p. 010 76 80711, paivi.hole@sok.fi

Kuvat

Tästä jättinallesta povataan yhtä Prisman joulun hittituotteista. Kuva: SOK
Tästä jättinallesta povataan yhtä Prisman joulun hittituotteista. Kuva: SOK
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on lähes 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,8 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Valmisruoat lisäävät osuuttaan suomalaisten joulupöydässä30.11.2021 08:30:00 EET | Tiedote

Suomalaiset viettävät jälleen joulua hyvinkin perinteisin ruokamenoin, ja joulupöydissä korostuvat vuosi toisensa jälkeen tutut joulun herkut. Muun muassa kinkun paistaminen itse on monille tärkeä osa joulun viettoa. Kaikki S-ryhmän myymät joulukinkut ovat kotimaisia. Kauppojen myymät valmiit vaihtoehdot ovat kuitenkin ottaneet jalansijaa ruoan itse valmistamiselta. Esimerkiksi vaihtoehdot perinteisille joululaatikoille ovat tehneet tuloaan jo useamman vuoden ajan, ja nyt niitä löytyy jo monesta joulupöydästä.

Broileri ohittaa ensimmäistä kertaa possun, kasvisvalmisruuissa huikea kasvu – S-ryhmän tilastot paljastavat 10 ruokakaupan ilmiötä, jotka näkyvät nyt suomalaisten ruokakoreissa18.11.2021 10:30:00 EET | Tiedote

S-ryhmän ruokakauppojen kattavan tilastokatsauksen mukaan tällä hetkellä valtakunnallisesti isoina trendeinä korostuvat ruoan elämyksellisyys ja kotona syöminen, kasvis- ja kalaruokailmiö, ruoan ostamisen helppous ja yksilöllisyys sekä hyvinvoiva elämäntapa. Tuore katsaus nostaa esiin 10 ajankohtaista ruokailmiötä, jotka havainnollistavat vallitsevia ruokakaupan trendejä sekä suomalaisten tämän hetken ruokamieltymyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme