Naantalin kaupunki

Joulukuuset saapuivat Naantalin torille ja Itsenäisyydenpuistoon – jouluvalot syttyvät 25.11. joulunavaustapahtumassa

Jaa

Lähestyvä joulu näkyy jo Naantalin katukuvassa: tiistaina Naantalin torille ja Vanhankaupungin Itsenäisyydenpuistoon tuotiin perinteiset joulukuuset ilahduttamaan kaupunkilaisia ja muita kulkijoita.

Joulukuuset tuotiin Naantalin torille ja Itsenäisyydenpuistoon tiistaina. Työ käynnissä Naantalin torilla.
Joulukuuset tuotiin Naantalin torille ja Itsenäisyydenpuistoon tiistaina. Työ käynnissä Naantalin torilla.

Molemmat joulukuuset kaadettiin kaupungin lähi- ja virkistysmetsistä Kanta-Naantalista. Torin joulukuusi löytyi Soinistentien varresta, samasta paikasta, josta myös viime vuoden joulukuusi kaadettiin. Itsenäisyydenpuiston kuusi on peräisin Isotalontien varresta.

Naantalin kaupungin apulaiskaupunginpuutarhuri Satu Lainio kertoo, että sopivia kuusia aletaan katselemaan töiden ohessa metsän reunoista jo kesän aikana.

– Kuusen tulee kasvaa sellaisella paikalla, jonka lähelle päästään kuorma-auton kanssa – esimerkiksi siis metsän reunassa tai muuten kantavalla pohjalla, Lainio sanoo.

Kaataminen on tarkkaa puuhaa. Lainio kertoo, että joulukuusta ei kaadeta maahan saakka, muuten oksat voivat katketa. Puu sidotaan kiinni kuormaliinoilla ennen katkaisua ja nostetaan hallitusti auton kyytiin. Kuuset tuodaan yhtenä kappaleena paikan päälle. Työ vaatii useamman henkilön panosta.

– Torin joulukuusi kohoaa tavallisesti noin 12 metrin korkeuteen. Itsenäisyydenpuiston kuusi on matalampi, jotta se sopii Vanhankaupungin ympäristöön, Lainio kertoo.

Pituuden lisäksi sopivan joulukuusen kriteereihin lukeutuvat muun muassa tuuheus ja oksien tasaisuus. Lainion mukaan metsistä pyritään valitsemaan sellaisia kuusia, joissa oksat jatkuvat alas asti.

– Kaupunkilaiset voivat myös tarjota omia pihakuusiaan joulukuusiksi, ja yhteyttä voi ottaa milloin vain vuoden ympäri. Pihakuusia koskee kuitenkin sama ohjeistus: kasvupaikan täytyy olla sellainen, josta kuusi saadaan auton kyytiin, Lainio toteaa.

Joulukuusien lisäksi myös jouluvalot sekä viheryksikön tekemät joulukranssit on asennettu Tullikadulle tällä viikolla. Kranssit ovat tulossa myös Mannerheiminkadun lyhtypylväisiin. Niitä on tehty yhteensä keskustan alueelle noin 70 kappaletta.

Jouluvalot syttyvät perinteisessä Naantalin torin Joulunavaustapahtumassa ensi viikon torstaina 25.11.2021 klo 18.00. Tapahtuma alkaa kello 17.45, jolloin tarjolla on joulupuuroa ja glögiä, ja joulupukki jakaa tonttulakkeja lapsille.

Joulunavauksessa esiintyvät Muumit ja Naantalin Yrittäjät jakavat Vuoden Tuikku -tunnustuksen. Luvassa on myös teatteriesitys, trumputus sekä kaupungin johdon tervehdys. Lapset pääsevät paijaamaan myös halikoiria.

Tapahtuman järjestävät Naantalin Yrittäjät yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa.

Joulukuuset ilahduttavat keskustassa ja Vanhassakaupungissa aina Nuutin päivään 13.1.2022 saakka, jolloin jouluvalot sammuvat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa joulukuusista:
Satu Lainio
apulaiskaupunginpuutarhuri
050 339 0531
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Lisätietoa joulunavauksesta:
Lassi Rosala
elinkeinoasiamies
040 678 3270
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Joulukuuset tuotiin Naantalin torille ja Itsenäisyydenpuistoon tiistaina. Työ käynnissä Naantalin torilla.
Joulukuuset tuotiin Naantalin torille ja Itsenäisyydenpuistoon tiistaina. Työ käynnissä Naantalin torilla.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin Luonnonmaan perhetalon rakentaminen alkaa – urakkasopimukset allekirjoitettiin25.11.2021 10:20:00 EET | Tiedote

Luonnonmaan perhetalon urakkasopimukset allekirjoitettiin maanantaina 22.11. Naantalin kaupungintalolla. Kohde rakennetaan jaettuna urakkana: pääurakoitsijana toimii Arjasmaa Yhtiöt Oy, putkitöistä vastaa Isokouvola Oy, sähkötöistä Saipu Oy ja automaatiotöistä Schneider Electric Finland Oy. Ilmanvaihtourakan kilpailutus valmistui viimeisenä, ja sen urakkasopimus allekirjoitetaan myöhemmin. Urakoitsijaksi valikoitui Saipu Oy. Luonnonmaan perhetalo rakennetaan Rymättyläntien eteläpuolelle, uudelle Aurinkotuulen alueelle. Työt ovat jo alueella käynnissä, ja perhetalo on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2023. Luonnonmaan perhetalon budjetti on 14,5 miljoonaa euroa. Kyseessä on Naantalin kaupungin suurin kiinteistöinvestointi 25 vuoteen, kertoo Naantalin kaupungin rakennuttajainsinööri Ilmari Penttilä. Viimeisen vastaavan kokoluokan hanke oli Suopellon yläasteen rakentaminen 1990-luvulla. – Luonnonmaan perhetalon hanke on ollut jo tähän saakka iso ponnistus. On hienoa nähdä, kun rakennus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme