Pohjois-Savon ELY-keskus

Joulukuussa 11 700 työtöntä työnhakijaa

Jaa
Pohjois-Savossa oli joulukuun lopussa 188 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli 1 354, mikä on lähes 19 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Työttömien määrä ilman lomautettuja oli joulukuun lopussa 10 338, eli 400 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli joulukuussa 10,4 %, mikä on 0,2 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta oli 9,9 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli joulukuun lopussa 1 448, mikä on 4 % vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä oli Pohjois-Savossa joulukuun lopussa 3 970 henkilöä, mikä on noin 16 % vuoden takaista vähemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien määrät laskivat Sisä-Savoa ja Koillis-Savoa lukuun ottamatta kaikilla muilla Pohjois-Savon seuduilla. Eniten työttömyys laski Ylä-Savon seudulla (-123 työtöntä) edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Sisä-Savossa työttömien määrä nousi edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 61 työttömällä ja Koillis-Savossa muutamalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon elinkeino-­, liikenne­- ja ympäristökeskus:

ylitarkastaja Raili Nissinen, p. 0295 026 541, raili.nissinen@ely-keskus.fi

tutkija Anu Antikainen, p. 0295 043 656, anu.antikainen@ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 30.3.202330.3.2023 13:48:39 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,05. Nyt taso on 14 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon ja vedenpinta on laskenut 3 cm maaliskuun aikana. Nyt pinnan taso on laskennallisesti 4 cm korkeampi verrattuna siihen tasoon, missä Kallaveden vedenpinta olisi säännöstelemättömässä luonnontilassa. Pohjois-Savon ELY-keskus aloittaa tänään lisäjuoksutuksen Naapuskosken säännöstelypadosta kevättulvan madaltamiseksi, koska Kallaveden säännöstelykäytännön perusideana on kaventaa tulvahuippujen ja alimpien vedenkorkeuksien välistä vaihtelua. Tämän hetken tulvaennuste pinnan nousulle on noin 60 cm. Iisalmen reitillä vesistöjen pinnat ovat säännöstelylupien mukaisissa kesäkorkeuksissa ja juoksutus on ollut viime viikkoina pientä. Yksittäiset lämpimät päivät eivät vielä ole näkyneet vesistöjen virtaamissa. Nyt maastoon kertynyt lumimäärä näyttää siltä, että Iisalmen reitin säännöstelyluvissa olevat harkinnanvaraiset kevät juoksutukset pintojen alentamiseksi ennen tulvien alkua

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme