Kirkko Helsingissä

Jouluradion Hoosianna-videossa esiintyy Vaskivuoren lukion kamarikuoro maskit kasvoillaan

Jaa

Jouluradion Hoosianna-virsi kaikuu tänä vuonna Vaskivuoren lukion kamarikuoron laulamana. Uusi versio Hoosiannasta ja video julkaistaan perinteiseen tapaan Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 29. marraskuuta puolilta öin.

Vaskivuoren lukion kamarikuoro, kuva: Marko Kalmari
Vaskivuoren lukion kamarikuoro, kuva: Marko Kalmari

”Tämän vuoden Hoosianna koskettaa ja video on vahva ajankuva poikkeuksellisesta joulusta. Hoosianna on huudahdus ”Oi auta” tai ”pelasta”. Teos tulee tässä ajassa suoraan kohti, sillä nämä sanat puhuttelevat erityisesti nuorten laulamana ja herkästi sovitettuna”, sanoo Jouluradion tuottaja-toimittaja Katri Saarela.  

Vaskivuoren kamarikuoro on 40 laulajan sekakuoro. Kovatasoinen kuoro on juuri valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi. Kuorolaiset ovat olleet hankkeesta innoissaan, koska livenä ei olla hetkeen esiinnytty.

”On tosi hieno tunne, kun kuulee toisten äänet kotonaan korvanapeista. Oli hauska tehdä tätä yhdessä toisten kanssa, hyvä fiilis. Musiikki on oman kielensä, joka vaikuttaa tunteisiin”, kuorolainen Onni Aflatuni kuvailee.

Kuorolaisille oli myös uusi kokemus ja elämys kulkea kuoroasuissa eri puolilla Myyrmäkeä Hoosianna-videon kuvauksissa.

"Päädyin sovitukseen, joka edustaa aika perinteistä ja kuulasta kuorosatsia, ja joka olisi instrumentilleni eli nuorisokuorolle ominaista laulettavaa. Kokonaisuuden tunnelmaan haimme sitä ainutlaatuista kauneutta ja herkkyyttä, joka löytyy nuorten äänten soinnista ja kenties tuo valon pilkahdusta tähän pimenevään vuodenaikaan ja koronakaamokseen", kertoo Hoosiannan sovittaja ja kuoron johtaja Jonna Vehmanen.

Uusien biisien viikolla kuullaan uusia joululauluja

Uuden Hoosianna-version lisäksi Jouluradio etsii kokonaan uusia, ennen julkaisemattomia joululauluja ja nyt on hyvä tilaisuus saada kappaleensa soimaan radioon.

Uusien biisien viikko on Jouluradion kampanja, jossa uusia joululauluja soitetaan viikon ajan ja kuuntelijoilla on mahdollisuus äänestää suosikkiaan. Eniten ääniä saanut joululaulu jää pysyvästi Jouluradion soittolistalle. Äänestys tapahtuu Jouluradion nettisivuilla, josta myös uudet musiikkikappaleet löytyvät. Biisien tulee olla aikaisemmin julkaisemattomia ja uudella sävellyksellä voi osallistua 4. joulukuuta saakka.

Uusien biisien viikko järjestetään joulukuun viikolla 51, eli kappaleita voi äänestää 14.–20. joulukuuta. Kappaleet soivat Jouluradion pääkanavalla koko viikon ajan kello 16 alkaen. Soittoon päätyvät kappaleet valitsee Jouluradion oma tiimi ja lopullisen valinnan tekevät kuuntelijat. Uusien biisien viikko toteutetaan yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa ja tiimiin kuuluu musiikin ja kulttuurituotannon opiskelijoita.

Jouluradion Hoosianna kajahtaa nyt yhdeksättä vuotta uutena sovituksena. Vuosien saatossa Hoosianna on kuultu esimerkiksi Pastori PikenTuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin, Kerkko Koskinen Kollektiivin, Jesse Kaikurannan ja Lenni-Kalle Taipaleen sekä Katja Lapin ja Nina Tapion versioimina. Hoosiannan uusi sovitus soi Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 29.11.

Toimitukset voivat saada Jouluradion Hoosiannan pyynnöstä etukäteiskuunteluun, mutta teoksen julkaisun embargo teokselle on 29.11. Katso nuorten mietteitä Hoosiannan tekemisestä: https://youtu.be/4GcCfVH9kt0 ja https://youtu.be/tQqrN_kXqTA

Lisätietoja: www.jouluradio.fi
Riitta Kalliorinne
, toimituspäällikkö, p. 050 411 5933 tai info@jouluradio.fi
Katri Saarela, tuottaja-toimittaja, p. 09 2340 2283, katri@jouluradio.fi
Jonna Vehmanen, kuoronjohtaja, p.  044 041 7647, vehmanenjonna@gmail.com

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vaskivuoren lukion kamarikuoro, kuva: Marko Kalmari
Vaskivuoren lukion kamarikuoro, kuva: Marko Kalmari
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme