Y-Säätiö

Jukka Jalosesta tuli oman kodin tärkeydestä muistuttavan kampanjan keulakuva – ’’Oma koti on ihmisoikeus’’

Jaa
Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen on antanut kasvonsa Y-Säätiön uudelle kampanjalle ’’On etuoikeus voida tulla kotiin’’. Kampanjassa tuodaan esiin oman kodin merkityksellisyyttä ja ensisijaisuutta ihmisen hyvinvoinnille. Kampanjan tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta asunnottomuudesta, joka on yhä merkittävä ongelma Suomessa.

Kuvassa Jukka Jalonen on juuri saapunut kotiinsa ja on riisumassa takkia päältään. Ilta-aurinko valaisee Jalosen kasvot ja heittää varjon kiinnivedettyyn ulko-oveen. Kuvassa on rauhallinen ja palkitseva tunnelma, joka välittää kotiinpaluun tuomaa rauhaa. Tämä on Y-Säätiön uuden kampanjan pääkuva, joka pyrkii herättämään keskustelua asunnottomuudesta Suomessa.

’’Halusin lähteä tukemaan yhteiskunnallisesti merkityksellistä aihetta. Oman kodin tulisi olla ihmisoikeus. Ilman vakituista osoitetta on vaikeaa saada elämäänsä järjestykseen, ja toivon että tämä kampanja saa ihmiset ottamaan asunnottomuuden tosissaan’’, Jukka Jalonen kommentoi. 

Y-Säätiö on poliittisesti sitoutumaton säätiö ja Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja, joka on erikoistunut asunnottomuuden vähentämiseen tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Y-Säätiön kampanja pyrkii osoittamaan, että oma koti ei ole itsestäänselvyys vaan pikemminkin etuoikeus, sillä moni suomalainen elää ilman vakituista osoitetta. ARA:n tilastojen mukaan viime vuoden lopussa Suomessa oli 3 686 asunnotonta.

Asunnottomuus on yhteiskunnallinen haaste, jonka ratkaiseminen on mahdollista

Nykyisessä hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi asunnottomuuden puolittaminen vuoteen 2023 mennessä ja poistaminen vuoteen 2027 mennessä. Valtakunnallisella tasolla asunnottomuus on ollut viime vuosina laskussa, mutta paikallisesti ja ikäryhmistä erityisesti nuorten keskuudessa se on noussut.

Asunnottomuus tai sen uhka voi kohdata kenet vain. Paikkakunnan vaihto, työttömyys, päihdeongelmat, luottotietojen menettäminen tai perhetilanteen muutokset voivat muuttaa elämäntilanteen yllättäen. Asunnottomuus on merkittävä yhteiskunnallinen haaste, mutta Suomella on mahdollisuus olla maailman ensimmäinen asunnottomuuden poistanut maa. Avainasemassa on Asunto ensin -malli, jonka mukaan oma koti tarjoaa parhaan lähtökohdan elämän kuntoon saamiselle.

’’Olen ollut etuoikeutettu, sillä olen saanut asua valtaosan elämästäni omassa kodissa. Haluan omalta osaltani tuoda näkyväksi sen, että kaikilla ei ole tätä etuoikeutta’’, Jalonen lisää.

Lisätietoja:

Teija Ojankoski, toimitusjohtaja, p. 020 7020 390
Minna Pääkkönen, viestintä- ja markkinointijohtaja, p. 020 7020 300

viestinta@ysaatio.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A
00530 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija.
Edistämme yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.
Olemme yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon toimija. Omistamme yli 18 500 asuntoa lähes 60 paikkakunnalla. M2-Kodit on osa Y-Säätiö-konsernia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Asunnottomuustoimijat vaativat asunnottomuusohjelmaa – asunnottomuus voidaan poistaa vuoteen 2027 mennessä28.4.2023 09:05:35 EEST | Tiedote

Suomi on ollut 2000-luvulla asunnottomuuden poistamisen mallimaa. Se on ainoa EU-maa, jossa asunnottomuus on vähentynyt. Soteuudistuksen myötä asunnottomuustyön kenttä on murroksessa: asunnottomien palveluiden järjestäminen on siirtynyt kunnilta hyvinvointialueiden vastuulle ja hyvinvointialueet ovat nousseet avainasemaan asunnottomuuden poistamisessa. Asunnottomuuden ennaltaehkäisemiseksi ja asunnottomuustyön turvaamiseksi on panostettava toimijoiden väliseen yhteistyöhön. Asunnottomuustoimijat haluavat hallitusohjelmaan asunnottomuusohjelman varmistamaan, että asunnottomuus pystytään poistamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme