Aviador Kustannus

Jukka Paakin teos paljastaa Mannerheimin intohimoisen golfharrastuksen

Jaa

Suomalaiset tietävät marsalkka Mannerheimin elämästä kaiken tietämisen arvoisen, vai tietävätkö sittenkään? Jukka Paakin teos kertoo marsalkan golfharrastuksesta dramaattisin kääntein – huumoria unohtamatta.

Jukka Paakin teos Mannerheim, tuntematon golfari on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Ennen Jukka Paakin romaania hyvin harva tietää, että kirjan päähenkilö pelasi Suomen itsenäisyyden alkuvuosina aktiivisesti golfia muun muassa Ranskan Rivieralla ja Tsekkoslovakian Karlovy Varyssa. Teoksen tosipohjaiset tapahtumat sijoittuvat Mannerheimin kylpylälomille Keski- Eurooppaan, 1910- ja 1920-lukujen vaihteeseen. Koska kyseessä on fiktiivinen romaani, lukijan herkulliseksi tehtäväksi jää pohtia, mikä Paakin asiantuntevassa ja taitavasti rakennetussa romaanissa on täsmällistä faktaa ja mikä kirjailijan mielikuvituksen tuotetta periaatteella ”näinhän olisi voinut tapahtua”. Romaani antaa myös historiallisen perspektiivin golfin peluuseen.

Jukka Paakki (s. 1955) on työskennellyt Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professorina. Tästä erikoisalastaan hän on kirjoittanut runsaasti artikkeleita ja kirjoja. Lisäksi hän on kirjoittanut golfista blogeja, lehtiartikkeleja ja novellikokoelman. Hän on syntyisin Ruokolahdelta ja asuu Vihdissä.

PAAKKI, JUKKA : Mannerheim, tuntematon golfari
240 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 978952347935
Ilmestymisaika: Huhtikuu 2021

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Oona-Emilia Enkelsaarelle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Annu Kekäläisen Nollapäivät yhdistää taidokkaasti Kapkaupungin vesikriisin ja maailmanlaajuisen koronapandemian8.4.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Annu Kekäläinen kertoo tarkkanäköisesti ja vetävästi kahdesta erilaisesta, mutta paljon samanlaisia elementtejä sisältävästä kriisistä ja ihmisten selviytymisstrategioista Kapkaupungissa sekä koronakriisin ravistelemassa Helsingissä. Kapkaupunkilaiset ja helsinkiläiset käyttävät samoja yleismaailmallisia kriisistrategioita. He ovat yhteistyön tekijöitä, selviytyjiä, kriisin kieltäjiä ja salaliittoteoreetikoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme