Väestörekisterikeskus

Julkishallinnon oma asiakaslähtöisen kehittämisen D9-tiimi auttaa muotoilemaan yhteiskunnasta sujuvamman

Jaa

Väestörekisterikeskus on vahvistanut digitalisaation tukikokonaisuuttaan palvelumuotoilun asiantuntijapalveluilla. Julkishallinnon organisaatiot voivat hyödyntää aikaisemmin Valtiokonttorissa toimineen D9-tiimin tukea jo hankkeiden alkuvaiheessa. Tiimi tarjoaa tukea esimerkiksi organisaation toiminnan ja prosessien asiakaslähtöisessä uudistamisessa sekä digitalisaatioon liittyvissä haasteissa.

– Tarve julkishallinnon palvelumuotoilulle ja strategisen muutoksen tukemiselle on selvästi olemassa ja pystymme nyt tarjoamaan tällaista pysyvänä palveluna. Meillä on vahva tiimi, joka tukee hyvin Väestörekisterikeskuksella jo olevaa asiantuntijaosaamista, johtaja Pekka Rehn Väestörekisterikeskukselta sanoo.

D9-toiminta kasvaa ja tiimi etsii jatkuvasti yhteiskuntaa asiakaslähtöisemmäksi muuttavia toimeksiantoja. Palvelua tarjotaan osana Väestörekisterikeskuksen laajaa ja edelleen kehittyvää digitalisaation tukikokonaisuutta. Tiimi on julkishallinnon oma asiakaslähtöisen kehittämisen kumppani. Asiantuntijat tarjoavat tukeaan yhdeksän digiperiaatteen mukaisesti:

  • Kehitämme palvelut asiakaslähtöisiksi
  • Poistamme turhan asioinnin
  • Rakennamme helppokäyttöisiä ja turvallisia palveluita
  • Tuotamme asiakkaille nopeasti hyötyä
  • Palvelemme myös häiriötilanteissa
  • Pyydämme uutta tietoa vain kerran
  • Hyödynnämme jo olemassa olevia julkisia ja sähköisiä palveluita
  • Avaamme tiedon ja rajapinnat yrityksille ja kansalaisille
  • Nimeämme palvelulle ja sen toteutukselle omistajan

-Kehitämme palveluja yhdessä asiakkaidemme kanssa. Asiakkaat voivat olla meihin yhteydessä, kun he tarvitsevat tukea esimerkiksi strategiatyöhön, muutoksen läpiviemiseen ja palvelujen suunnitteluun. Usein ratkaisu muutoksissa on digitaalinen, joskin työ alkaa haasteen muotoilulla, sanoo D9-tiimin vetäjä ja johtava asiantuntija Sirpa Fourastie.

-Kokoamme kattavasti tietoa eri hallinnonalojen kehittämisprojekteista ja asiakasymmärrystarpeista. Pystymme tarjoamaan digitalisaation edistämisen tukea todella laaja-alaisesti meillä olevaa osaamista ja palveluita hyödyntäen, Fourastie jatkaa.

Väestörekisterikeskukseen on keskitetty viime vuosina runsaasti digitalisaatioon ja sen tukemiseen liittyviä tehtäviä ja palveluita, kuten digiturvallisuuden asiantuntijapalveluita ja arkkitehtuuriin liittyviä tehtäviä.

Katso lisää: vrk.fi/D9

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirpa Fourastié
johtava asiantuntija, Väestörekisterikeskus
etunimi.sukunimi@vrk.fi
+358 50 351 7825

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia Suomessa. Vastuullamme olevien kokonaisuuksien häiriötön ja sujuva toiminta on yhteiskunnalle elintärkeää. Ylläpidämme ja kehitämme maamme tärkeintä tietovarantoa, väestötietojärjestelmää, ja tarjoamme väestötietojärjestelmään pohjautuvia tietopalveluja viranomaisille sekä yrityksille. Vastaamme varmennetun sähköisen asioinnin tuottamisesta Suomessa. Tuottamamme varmenteet takaavat turvallisen ja sujuvan sähköisen asioinnin ja työskentelyn mm. julkisessa hallinnossa ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla.

Tuotamme ja kehitämme Suomi.fi-palveluja kansalaisten, julkisen hallinnon ja yritysten käyttöön. Palvelujen muodostama kansallinen palveluarkkitehtuurikokonaisuus luo perusedellytykset julkisten sähköisten asiointipalveluiden toteuttamiselle ja suomalaisen yhteiskunnan digitalisoinnille. Väestörekisterikeskus  toimii myös digituen valtakunnallisena kehittäjänä ja digituen tuottajien tukijana. Vaalitehtävistä vastuullamme ovat mm. äänioikeusrekisterin ja ehdokasrekisterien luominen, äänioikeusilmoitusten toimittaminen ja äänestyspaikkapalvelun tuottaminen.

www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Todistukset väestötietojärjestelmästä -palvelusta voi nyt tilata Elossaolotodistuksen ja Asuinpaikkatodistuksen11.4.2019 10:30:00 EESTTiedote

Väestörekisterikeskuksen ja maistraatin yhteisessä VAAKA-hankkeessa toteutettu Todistukset Väestötietojärjestelmästä -palvelu julkaistiin 28.2.2019. Palvelu julkaistaan vaiheittain ja ensimmäisessä vaiheessa palvelusta pystyi tilaamaan Elossaolotodistuksen. Nyt palveluun lisättiin myös Asuinpaikkatodistus ja seuraavaksi vuorossa ovat englannin kieliset todistukset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme