Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024 – Katso miten muutos vaikuttaa sinuun!

Jaa

Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan 22.4.2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

Nainen näyttää puhelimen näyttöä, jossa näkyy Suomi.fi-mobiilisovellus.
Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024. Digi- ja väestötietovirasto

Huomaa nämä, jos käytössäsi on mobiililaitteen vanhempi käyttöjärjestelmä!

Uudistuksen myötä Suomi.fi-sovelluksen edellyttämiin mobiililaitteen käyttöjärjestelmäversioihin tulee muutoksia.

Jatkossa sovellusta voi käyttää Android-järjestelmän versiolla 11 tai sitä uudemmalla versiolla. Applen puhelimissa käytössä olevassa iOS-käyttöjärjestelmässä Suomi.fi-mobiilisovellusta voi käyttää käyttöjärjestelmän versiolla 16 tai sitä uudemmilla versioilla.

"Muutos tehdään, koska esimerkiksi Androidin käyttöjärjestelmävalmistaja ei enää julkaise uusia tietoturvapäivityksiä Androidin vanhempiin käyttöjärjestelmäversioihin. Muutos varmistaa osaltaan, että sovellusten käyttö mobiililaitteella on mahdollisimman turvallista", kertoo palveluomistaja Maria Juka-Lahdenperä Digi- ja väestötietovirastosta.

Jos käytössäsi on vanha käyttöjärjestelmäversio, voit kuitenkin uudistuksen jälkeen edelleen käyttää Suomi.fi-viestejä Suomi.fi-verkkopalvelun kautta, kun tunnistaudut osoitteessa https://suomi.fi. Käyttö onnistuu sekä tietokoneen että mobiililaitteen selaimella.

Jos haluat jatkaa Suomi.fi-viestien käyttöä uudistuksen jälkeen Suomi.fi-mobiilisovelluksella, varmista että laitteesi on yhteensopiva uuden sovelluksen kanssa eikä käytössäsi ole vanhempia käyttöjärjestelmäversioita.

Muutoksen myötä myös asiakaspalvelijoillenne voi tulla kysymyksiä, jotka liittyvät mobiilisovelluksen käyttöön. Tällöin kannattaa tarkistaa ensin, onko käyttäjällä laitteessaan uuden mobiilisovelluksen vaatima käyttöjärjestelmäversio.

Uusi sovellus vaatii uuden tunnusluvun asettamisen

Uudistunut Suomi.fi-mobiilisovellus saattaa päivittyä mobiililaitteelle automaattisesti, mutta sen voi joutua päivittämään Google Play - tai Apple Store -sovelluskaupoista. 

Kun asennat uuden sovelluksen, sinun on tunnistauduttava vahvasti ja valittava uusi kuusinumeroinen tunnusluku. Tällä tunnusluvulla pääset jatkossa lukemaan Suomi.fi-viestit mobiilisovelluksessa.

Muutoksia sovelluksen toiminnallisuuksiin

Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta.

Lisäksi sovelluksessa on uudistettu sähköpostiosoitteen vahvistamisen tapa. Suomi.fi-viestit ilmoittaa sinulle sähköpostitse, kun olet saanut uuden viestin Suomi.fi-viesteihin. Jos vaihdat Suomi.fi-viesteissä sähköpostiosoitteesi toiseksi, sinun tulee jatkossa vahvistaa muutos vahvistuskoodilla, jonka saat sähköpostiisi. Aiemmin vahvistus tehtiin sähköpostiin saapuvan linkin kautta. Muutoksella on parannettu palvelun turvallisuutta.

Jatkossa sovelluksessa ei voi enää tallentaa keskeneräisiä viestejä luonnokseksi.

Digi- ja väestötietovirasto on kuunnellut sovelluksen käyttäjien toiveita uudistuksessa ja tuonut sovellukseen mukaan mahdollisuuden käyttää sitä myös tummalla teemalla (dark mode).

Anna palautetta uudesta sovelluksesta >>

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nainen näyttää puhelimen näyttöä, jossa näkyy Suomi.fi-mobiilisovellus.
Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024.
Lataa
Havainnekuva Suomi.fi-mobiilisoveluksesta.
Havainnekuva Suomi.fi-mobiilisoveluksesta
Lataa

Mikä Suomi.fi-mobiilisovellus?

  • Suomi.fi-mobiilisovelluksen kautta voit käyttää Suomi.fi-viestejä helposti mobiililaitteellasi.
  • Voit vastaanottaa palveluun useiden eri viranomaisten lähettämät päätökset, tiedoksiannot ja laskut sähköisesti.
  • Palvelu korvaa viranomaisten lähettämän paperipostin.
  • Mobiilisovellus ilmoittaa uudesta saapuneesta Suomi.fi-viestistä. Lisäksi saat uudesta viestistä ilmoituksen sähköpostiisi.
  • Uusi Suomi.fi-mobiilisovellus edellyttää Android-käyttöjärjestelmästä minimissään versiota 11. iOS-käyttöjärjestelmässä minimiversio on jatkossa versio 16.
  • Suomi.fi-mobiilisovelluksen käyttö ei ole jatkossa mahdollista Android-käyttöjärjestelmän versioilla 5, 6, 7, 8, 9 tai 10 tai iOS-järjestelmän versioilla 12, 13, 14 tai 15.

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

https://dvv.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi:s nya guide stöder föräldrar i att få barn och beaktar mångfalden bland dem som funderar på föräldraskap22.5.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomi.fi:s nya guide om att få barn är avsedd för alla som planerar att bli föräldrar och för dem som håller på att bli föräldrar. Guiden är ett tillförlitligt informationspaket som vägleder läsaren till rätt hjälp. Guiden ger råd i de många alternativa vägarna till föräldraskap. Den har sammanställts av ett brett spektrum av organisationer och partners inom området, tillsammans med Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.

Suomi.fin uusi opas tukee lapsen saamiseen liittyvissä kysymyksissä ja huomioi vanhemmuutta harkitsevien moninaisuuden22.5.2024 07:55:00 EEST | Tiedote

Suomi.fissa juuri julkaistu Lapsen saaminen -opas on suunniteltu kaikille vanhemmuutta suunnitteleville ja vanhemmaksi tuleville. Opas tarjoaa luotettavan tietopaketin ja ohjaa lukijan oikean avun pariin. Opas neuvoo monenlaisissa poluissa vanhemmuuteen. Sen on yhdessä Digi- ja väestötietoviraston kanssa koonnut laaja joukko alan järjestöjä ja yhteistyökumppaneita.

Veckan för digital kompetens 20.–26.5.2024: Lösningar för att främja digital delaktighet i det åldrande och allt mer mångfaldiga Finland16.5.2024 13:30:00 EEST | Tiedote

Digitala färdigheter blir allt viktigare för att sköta vardagliga ärenden och delta i samhällslivet. Finländarna ligger i topp i fråga om sin digitala kompetens i Europa och kompetensen har under årens lopp förbättrats i alla åldersklasser. Den digitala kompetensen börjar dock försämras redan hos 45-åringar och endast hälften av finländarna i åldern 65–74 år har åtminstone grundläggande digitala färdigheter. Det finns behov av digitalt stöd i alla åldersgrupper, men ju äldre grupp det är fråga om, desto mer sannolikt är det att hjälp behövs.

Digitaitoviikko 20.–26.5.2024: Ratkaisuja ikääntyvän ja monimuotoistuvan Suomen digiosallisuuden edistämiseen16.5.2024 13:30:00 EEST | Tiedote

Digitaaliset taidot ovat yhä tärkeämpiä arjen asioiden hoitamisessa ja yhteiskunnan toimintaan osallistumisessa. Suomalaiset ovat digiosaamisellaan Euroopan kärkeä, ja osaaminen on vuosien aikana parantunut kaikissa ikäluokissa. Digiosaaminen alkaa kuitenkin heikentyä jo 45-vuotiailla, ja 65–74-vuotiaista suomalaisista enää puolella on vähintään digin perustaidot. Digituen tarvetta on kaikissa ikäryhmissä, mutta mitä iäkkäämmästä ryhmästä on kyse, sitä todennäköisemmin apua tarvitaan.

Det lönar sig att upprätta en intressebevakningsfullmakt även om du inte kunde bry dig mindre6.5.2024 09:43:22 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas kampanj I egna händer påminner igen om att upprätta en intressebevakningsfullmakt. Ämbetsverket utvecklar kontinuerligt nya tjänster för att göra det smidigare att uträtta ärenden åt någon annan, eftersom de behövs när vår befolkning åldras. Det går nu lättare och snabbare att ta i bruk en intressebevakningsfullmakt på nätet. Dessutom blir det snart lättare för intressebevakningsfullmäktige att sköta ärenden som gäller fullmaktsgivarens egendom. Har du redan gjort en intressebevakningsfullmakt?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye